stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

tu
tu
0 26.02.2018 14:50:34

BLESTI IZVEN TENIŠKIH IGRIŠČ! Velikanska zmaga lepe Genie Bouchard na sodišču

Reuters
Eugenie Bouchard je pred slabimi štirimi leti valjala za eno najboljših teniških igralk na svetu, potem pa je njen voz krenil navzdol.

Štiriindvajsetletna Kanadčanka ima v zadnjih dneh vendarle več razlogov za zadovoljstvo. Ob tem, da je prav včeraj praznovala rojstni dan, se je razveselila tudi zmage v sodnem primeru proti organizatorjem Odprtega prvenstva ZDA. Leta 2015 je namreč v New Yorku padla v slačilnici, ko je po svojem dvoboju na mokra tla stopala iz tuš kabine.

Takrat je bila na 5. mestu lestvice WTA, stroka ji je napovedovala naskok na vrh, usoda pa se je poigrala na drugačen način. Eugenie je pozno zvečer, po 22. uri, takoj po koncu dvoboja v mešanih dvojicah stopila pod prho. Ko jo je zapustila, je uspela narediti nekaj korakov, potem pa je nesrečno padla. Zdravniški pregledi so pokazali na pretres možganov. Težava je bila v tem, da so vzdrževalci prostorov - misleč, da ni več nikogar v slačilnicah - s kemičnimi sredstvi pobrisali tla. Ta so bila zaradi tega spolzka, obenem je teniška igralka izpostavila, da si je zaradi kisline v čistlem sredstvu poškodvala kožo na roki.


Takrat 22-letna Kanadčanka je seveda končala s tekmovanjem, po tem pa tudi spustila turnirje na Japonskem in Kitajskem. Pred tem je tistega leta nastopila v polfinalu OP Avstralije in OP Francije ter finalu Wimbledona. Bila je vzponu, po dogodku v slačilnici teniškega kompleksa USTA Billie Jean King v Queensu pa se je vse spremenilo. "Od tistega padca enostavno nisem več ista igralka," je na sodišču v New Yorku razlagala Bouchardova. Njeni starši so po dogodku vložili tožbo proti organizatorju OP ZDA, ameriške teniške zveze (USTA).

Porota je naposled odločila, da je USTA za nesrečo Kanadčanke kriva v 75 odstotkih. Igralki naj bi ponudili odškodnino v višini 20 milijonov dolarjev, njeni odvetniki pa so po posvetu z njo ponudbo sprejeli. Zanimivo, Eugenie je doslej z nagradami na teniških turnirjih zaslužila trikrat manj - nekaj manj od šestih milijonov dolarjev.

"Dobro se počutim. Zdaj se lahko spet posvetim tenisu," je dajala po zmagi na sodišču. Danes 121. igralka na svetu je medtem postala zvezdnica družbenih omrežij in fotografskih objektivov. Skratka, ne gre ji slabo.

Članki iz rubrike