Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 09.12.2017 09:46:55

ILKA ŠTUHEC: Smučarji se ločimo na tiste, ki smo že bili poškodovani, in na tiste, ki še bodo

Grega Wernig
Naša najboljša alpska smučarka zadnje tedne bije posebno bitko. Žal ne gre za tisto na zasneženih hribih, na smučiščih je še nekaj časa ne bomo videli, zato tokratnega srečanje nismo izkoristili za pogovor o smučanju, temveč smo na Ilko Štuhec naslovili vprašanja, kakršna redko dobi. Tako smo jo spoznali bolj osebno, izvedeli smo marsikaj, česar do zdaj nismo imeli priložnosti slišati.

Zadnjih šest tednov je Ilkino življenje dobilo novo središče pozornosti, vsakdan ji narekuje levo koleno. Toda treba je priznati in dojeti, vzeti v zakup, da vrhunski šport s tveganjem hodi z roko v roki. Tudi Mariborčanka pravi, da smučarji glede te teme velikokrat uporabljajo črni humor. »Pravimo, da obstajata dve vrsti smučarjev. Ločimo se na tiste, ki smo že bili poškodovani, in na tiste, ki še bodo. Taka je narava našega športa. Smučanje smo si izbrali, čeprav verjamem, da noben profesionalni šport ni ravno zdrav,« je uvodoma dejala Ilka.

Ukvarjanje s poškodbami za njo ni nekaj novega, operacij kolen je imela več, kot ima prstov na eni roki, lahko bi rekli, da jih je že povsem navajena, a to ne pomeni, da ji zadnja ni zlomila srca. In tega ne skriva. »Veliko sem jokala. Še vedno jokam,« nam je sicer z nasmeškom iskreno dejala.

»Fizične bolečine niti niso tako hude, boleče je predvsem vse nad kolenom. Za glavo je tokrat veliko težje, ker hočem biti v karavani, tja spadam, vem, česa sem sposobna. Toda zdaj se predvsem učim potrpežljivosti, bitko bijem tu, da bom lahko nekoč tam,« se je sprijaznila.

Pa ob vsem tem čuti več žalosti ali več jeze? »Nisem jezna. Z jezo sem v bistvu zelo slaba,« se je široko nasmehnila. »Včasih sem bolj žalostna, razočarana, razdražena, jezna pa v bistvu zelo malokrat. Sem vesela, pozitivna oseba, tega čustva v resnici sploh ne poznam dobro.«

CELOTEN POGOVOR Z ILKO ŠTUHEC SI LAHKO PREBERETE V SOBOTNI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO DOBITE TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike