pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

STA
STA
0 08.12.2017 14:23:05

V St. Moritzu zaradi slabega vremena odpovedali alpsko kombinacijo

Reuters
Švicarski organizatorji v St. Moritzu so zaradi slabega vremena odpovedali uvodno alpsko kombinacijo za svetovni pokal alpskih smučark. Smučarke so se zaradi megle najprej pomerile v kombinacijskem slalomu. Vendar pa tudi sprememba programa ni pomagala, saj je slabo vreme preprečilo izvedbo kombinacijskega superveleslaloma.

V St. Moritzu je bil načrtovan trojni smučarski program. Ob današnji kombinaciji še dva superveleslaloma, ki ostajata na sobotnem in nedeljskem sporedu tekmovanja.

Tekmovalna žirija se bo še odločila, ali bo izid kombinacijskega slaloma, ki so ga danes uspeli spraviti pod streho, skupaj z izidi sobotnega superveleslaloma štel za seštevek kombinacije. Na sporedu svetovnega pokala alpskih smučark sta namreč zgolj dve tekmi v kombinaciji. Po St. Moritzu še tekma v Crans Montani 4. marca.

Američanka Mikaela Shiffrin je vpisala najhitrejši čas slaloma, prve vožnje kombinacije. Finalni nastop sta si zagotovili tudi dve Slovenki Ana Bucik (+1,56) in Maruša Ferk (+1,60), ki sta vpisali deveti in deseti čas, tretja Slovenka Tina Robnik je na slalomu odstopila.


Vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala Shiffrinovi sta se na prvi progi najbolj približali domačinki, Švicarki Wendy Holdener (+0,39) in Michelle Gisin (+1,21).

V prvi vožnji je nastopila tudi 33-letna Američanka Julia Mancuso, ki se je na tekmovalne proge vrnila po dveh letih in pol odsotnosti iz belega cirkusa zaradi poškodbe. Mancusovi je vijuganje med količki predstavljajo precejšnje preglavice, z zaostankom 7,99 sekunde je vpisala zadnje, 42. mesto kombinacijskega slaloma.

Mancusova se pripravlja na nastop na zimskih olimpijskih igrah v Pyeongchangu. Z olimpijskih iger ima štiri kolajne, edino zlato je osvojila leta 2006 v Torinu v veleslalomu. Triintridesetletnica je na svetovnih prvenstvih osvojila pet kolajn.

Prvo od treh kombinacij v minuli sezoni, ki je bila v Val d'Iseru, je dobila Ilka Štuhec, ki bo celotno letošnjo sezono izpustila zaradi poškodbe.

Članki iz rubrike