callinectes-sapidus, sinja-plavajoča-rakovica Svet24.si

Severnemu Jadranu preti katastrofa: Te »morilke ...

ufo-cesta-vozilo Svet24.si

Foto: Na avtocesti so ustavili leteči krožnik

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Največji slovenski tajkun v kazenskem postopku. ...

damir crncec pl Reporter.si

Kdo bo novi minister za obrambo: Črnčec, Premk ...

matjaz kek Ekipa24.si

Kaj je želel povedati Matjaž Kek? Selektor z ...

Nekateri trdijo, da Harry ne uživa v Kaliforniji ... Ravno nasprotno Odkrito.si

Skrivni načrt za vrnitev Harryja

jan oblak cristiano ronaldo Ekipa24.si

Cristiano Ronaldo brez ovinkarjenja povedal, kaj ...

STA
STA
0 30.11.2017 19:43:51

Boe deklasiral konkurenco, Bauer z zadnjim strelom zapravil stopničke

Grega Wernig
Norvežan Johannes Thingnes Bö je na uvodni posamični biatlonski tekmi sezone v Östersundu na 20-kilometrski razdalji deklasiral tekmece. S strelsko ničlo je slavil dobri dve minuti pred Francozom Quentinom Fillonom Mailletom in 2:14 minute pred najboljšim biatloncem zadnjih let Francozom Martinom Fourcadom.

Slovenska ekipa pa se je veselila 10. mesta Klemna Bauerja in 12. mesta Jakova Faka. Predvsem Bauer je bil na poti, da se prvič v karieri vendarle prebije na stopničke, to pa je zapravil z zadnjim 20. strelom, ki je šel edini mimo tarče. S pribitkom minute je Bauer ujel vendarle deseterico. Spodbuden je bil tudi nastop Faka, ki je zadel vseh 20 tarč, tudi pomanjkanje tekem iz lanske sezone pa je krivo, da je bil tokrat z ničlo 12.

Miha Dovžan je bil z dvema zgrešenima streloma 46., Lenart Oblak pa si je "pristreljal" tri minute dodatka in osvojil 77. mesto.

"Po mojem in po mnenju večine tekmovalcev je to tradicionalno najtežja tekma v sezoni. Najprej je to najdaljša 20-kilometrska preizkušnja že takoj na startu, plus to, da so tekmo otežile še razmere. Ponoči je namreč padlo 15 centimetrov svežega, suhega snega. Bilo je mehko in smučina je bila počasna, zato je bilo še toliko bolj selektivno in težje. Treba je bilo taktično, pametno pristopiti. Mislim, da je to rezultat, ki sem si ga želel na uvodu v sezono, za potrditev dela v pripravljalnem obdobju. Podlaga je narejena, mislim, da je bilo vse dobro narejeno. Treba je bilo tudi dobro taktično pristopiti, naslednja tekma bo nekaj povsem drugega, a zdaj gremo lepo po vrsti," je po tekmi pvoedal Vauer.

Nekoliko manj hzadovoljen je bil ob povratku med najboljše Fak. "Moram reči, da na startu še v redu, tekaško pa se nisem počutil odlično. A potrudil sem se maksimalno, kolikor je šlo. Na strelišču tudi ni bilo hitro, optimalno, saj sem malo počasneje streljal. Cilj je bil zadeti vse strele, če že tek ni bil na takem nivoju, tako da na streljanju ne izgubim veliko mest. Za začetek bom rekel, da je v redu, ne bom rekel, da je odlično. Upam, da bo iz tekme v tekmo boljše." O 12. mestu paje dodal: "Po eni tekmi je težko povedati karkoli, dajmo še malo počakati. Težko bi ocenjeval po eni sami tekmi. Mislim, da bomo imeli po tekmah na bolj realno oceno vsega skupaj. Vedno lahko pride tekma, ki je slabša ali boljša od nekega povprečja. Bistveno je to, da bo nivo visok, to je to kar si želim. Želim se vrniti na ta visok nivo, ne pa da imam neke nore skoke v rezultatih, recimo zdaj dvanajsto mesto, pa potem slabše od dvajsetega. Želel bi imeti konstanto in počasi napredovati proti vrhu."

V petek bo v Östrersundu na sporedu ženska sprinterska tekma z Anjo Eržen in Urško Poje.

fak
Martin Metelko

* izidi:
1. Johannes Thingnes Bö (Nor) 53:24,5/0
2. Quentin Fillon Maillet (Fra) + 2:01,0/0
3. Martin Fourcade (Fra) 2:14,3/2
4. Julian Eberhard (Avt) 2:17,5/1
5. Anton Babikov (Rus) 2:20,7/0
6. Lukas Hofer (Ita) 2:30,1/2
7. Benjamin Weger (Švi) 2:34,1/0
8. Andrejs Rastorgujevs (Lat) 2:35,5/2
9. Aleksander Loginov (Rus) 2:38,1/1
10. Klemen Bauer (Slo) 2:42,2/1
...
12. Jakov Fak (Slo) 2:44,3/0
46. Miha Dovžan (Slo) 6:20,4/2
77. Lenart Oblak (Slo) 9:03,8/3

- svetovni pokal, skupno:
1. Johannes Thingnes Bö (Nor) 60 točk
2. Quentin Fillon Maillet (Fra) 54
3. Martin Fourcade (Fra) 48
4. Julian Eberhard (Avt) 43
5. Anton Babikov (Rus) 40
6. Lukas Hofer (Ita) 38
7. Benjamin Weger (Švi) 36
8. Andrejs Rastorgujevs (Lat) 34
9. Aleksander Loginov (Rus) 32
10. Klemen Bauer (Slo) 31
...
12. Jakov Fak (Slo) 29

Članki iz rubrike