miša molk Odkrito.si

Cigansko razmišljanje Miše Molk

Porsche Cayenne Svet24.si

15-letnik mamin porsche zapeljal v potok

horoskop_napoved Svet24.si

Tedenski horoskop: če želite premagati negativne...

plakat, velenje Svet24.si

Plakati v Velenju z napisi "za družino, za ...

Travis Scott, Kylie Jenner Najstnica.si

Travis Scott in Kylie Jenner skupaj na modni ...

katastrofa Petisvet

Skrivnostna opozorila - kaj nas čaka?

oriana girotto Njena.si

Grenki spomini: Oriana Girotto o sinu Aleksandru

sta
sta
0 29.11.2017 19:25:46

Tenisača leta sta Polona Hercog in Blaž Kavčič

Teniška zveza Slovenije je podelila priznanja najboljšim za leto 2017. Glede na uvrstitve na svetovnih lestvicah sta to Polona Hercog in Blaž Kavčič, najboljši klub v državi pa je že petnajsto leto zapored ŽTK Maribor.

Najvišje uvrščeni Slovenec na lestvicah, Blaž Kavčič - ta teden 97. mesto - je prejel tudi nagrado za posebne dosežke. Ob njem so kristalno priznanje prejeli še Andreja Klepač kot 24. igralka sveta med dvojicami in udeleženka zaključnega turnirja sezone, Tamara Zidanšek za napredek po lestvici WTA, Grega Žemlja za doprinos slovenskemu tenisu, Marino Kegl za 4. mesto na OI gluhih ter veteranski igralec Ivo Beliš.

TZS se je za delovanje v tenisu zahvalila še nekaterim posameznikom - predsedniku zveze Marku Umbergerju za predanost pri delu, Alešu Filipčiču za izobraževanje, Blažu Trupeju za selektorsko delo, Jožetu Mermalu za dolgoletno pokroviteljstvo, Zavarovalnici Sava za generalno sponzorstvo ter posthumno Danilu Peskarju, dolgoletnemu sodniku.

Nagrade in priznanja so bile podeljene tudi v mlajših kategorijah. Naj igralka do 18 let je Kaja Juvan, naj igralec pa Gašper Bezjak. Nato sledijo Tjaša Klevišar in Filip Jeff Planinšek v kategoriji do 16 let, Taja Lončarič in Gal Emeršič Potočnik do 14 let ter Matic Križnik in Ela Nala Milić do 12 let.

Petrolov up leta je Nika Radišič, priznanje za najbolj športno potezo leta pa je dobila Lina Božičnik.

Članki iz rubrike