Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 29.11.2017 19:11:23

Miha Mlakar peti selektor slovenske ekipe za Davisov pokal

Po dvanajstih letih je prišlo do spremembe na čelu slovenske teniške reprezentance za Davisov pokal. Blaža Trupeja je zamenjal 33-letni Miha Mlakar, sicer doktor znanosti iz računalništva. Njegova glavna naloga je zbrati najboljše slovenske tenisače in se z njimi uvrstiti v višji rang tekmovanja, torej prvo evroafriško skupino.

Teniška zveze Slovenije je novico sporočila na prireditvi ob podelitvi nagrad najboljšim v letu 2017. Imenovanje Mlakarja za petega kapetana slovenske Davis cup reprezentance po Alešu Filipčiču, Marku Poru, Borisu Breskvarju in Trupeju je v veliki meri vezano na udeležbo najboljših slovenskih igralcev v reprezentanci. Mlakar je bil zadnji dve leti trener Blaža Kavčiča, nekoč pa je sodeloval tudi z Aljažem Bedenetom, ki naj bi v prihodnje znova oblekel dres s slovenskim grbom.


"Moja želja je, da zberem najboljšo ekipo, ki jo trenutno premore Slovenija in da z njo naredimo rezultat, ki si ga ta generacija zasluži. Mislim, da imamo lepe možnosti, da se nam pridruži tudi Aljaž Bedene, s katerim bi lahko Slovenija že v uvodnem dvoboju s Poljsko računala na zmago in bila nato tudi kandidat za višji rang tekmovanja," je dejal Mlakar.

Status Aljaža Bedeneta, trenutno 49. igralca sveta, ki od marca 2015 nastopa pod zastavo Velike Britanije, a zanjo zaradi pravil Mednarodne teniške zveze ne more nastopiti, bo znano v štirinajstih dneh. V tem času bo 28-letni Ljubljančan opravil pogovore z britansko zvezo in na podlagi teh sprejel odločitev o nastopu v dresu Slovenije. Glede na to, da Aljaž nima nobene pogodbe z Britanci in da je njegov brat dvojček Andraž postal pomočnik kapetana, obstaja velika možnost, da bo Slovenija v začetku februarja gostila Poljsko z Bedenetom, Kavčičem in ostalimi reprezentanti, med katerimi pa zagotovo v tej akciji ne bo Blaža Role.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike