stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 11.11.2017 07:00:04

Ana Bucik bo s srečno trinajstico napadla progo v Leviju

Ana Bucik
Reuters
V Leviju je vse pripravljeno za slalomsko premiero nove sezone svetovnega pokala alpskih smučark. Glavno vprašanje je, v kakšni formi je Mikaela Shiffrin, najboljša slalomistka minule sezone, olimpijska in trikratna svetovna prvakinja, lastnica štirih slalomskih globusov. Na startu bodo tudi štiri Slovenke. Ana Bucik bo startala s številko 13.

Zmagovalka ženskega slaloma v Leviju pred enim letom je bila izvenserijska Američanka Shiffrinova, ki je v Leviju slavila že leta 2013. Američanka je nato zmagala še na petih slalomih ter se v St. Moritzu ovenčala še z naslovom slalomske svetovne prvakinje. Druga je bila Švicarka Wendy Holdener, tretja Slovakinja Petra Vlhova.

Shiffrinova v Söldnu ni stopila na stopničke, veleslalom je končala na petem mestu. V slalomu seveda cilja najvišje ter se nadeja, da bo v Leviju posvojila še tretjega severnega jelenčka. Na tamkajšnji farmi ima že dva jelenčka z imenoma Rudolph in Sven. Vsak zmagovalec ali zmagovalka tekme na Laponskem, ki se nahaja že v območju polarnega kroga, postane za nagrado simbolični lastnik severnega jelena.

Za slovenske slalomske točke sta lani v Leviju poskrbeli Bucikova z 18. in Ferkova s 23. mestom. Ferkova bo tokrat nosila številko 25 na startu. V prvi vožnji, s pičlimi možnostmi za napredovanje v finale, bosta nastopili tudi Klara Livk s številko 49 in Meta Hrovat s številko 59.



Tekmovalna sezona se je uradno začela v avstrijskem Söldnu, kjer pa so zaradi slabih vremenskih razmer odpovedali moški veleslalom. Nastopile so le veleslalomistke. Prvo zmago sezone je slavila Nemka Viktoria Rebensburg. Od Slovenk se je izkazala Tina Robnik, ki je z devetim mestom dosegla rezultat kariere, Hrovatova pa je z 28. mestom vpisala svoje prve söldenske točke.

Prva vožnja se bo začela ob 10. uri, finalna pa bo na sporedu ob 13. uri.

V nedeljo bo na sporedu še moški slalom s tremi Slovenci na startu Žanom Kranjcem. Štefanom Hadalinom in Žanom Grošljem.

Članki iz rubrike