miša molk Odkrito.si

Cigansko razmišljanje Miše Molk

Porsche Cayenne Svet24.si

15-letnik mamin porsche zapeljal v potok

horoskop_napoved Svet24.si

Tedenski horoskop: če želite premagati negativne...

plakat, velenje Svet24.si

Plakati v Velenju z napisi "za družino, za ...

Travis Scott, Kylie Jenner Najstnica.si

Travis Scott in Kylie Jenner skupaj na modni ...

katastrofa Petisvet

Skrivnostna opozorila - kaj nas čaka?

oriana girotto Njena.si

Grenki spomini: Oriana Girotto o sinu Aleksandru

STA
STA
0 10.11.2017 15:47:05

Predzadnja priložnost za plavalne norme

Arsen Perić
Slovenski plavalci so tik pred decembrskim vrhom sezone, evropskim prvenstvom v Koebenhavnu. Ta in prihodnji vikend sta edina, ki ostajata za izpolnitev norme za nastop na Danskem, plavalci pa bodo opravljeni trening skušali dokazati z nastopi na mitingih v Zagrebu in Celju.

Večina reprezentantov se je po višinskih pripravah v Španiji, v Slovenijo so se vrnili v četrtek zvečer, odločila za miting v Zagrebu. "Sam upam na čim bolj sproščeno plavanje. Imamo spisek kandidatov za nastop, ki jih na tekmo seveda nismo posebej pripravljali, obenem pa nočem postavljati zahtev, saj se vsak posameznik na višinske priprave odziva po svoje. Za vse ostale je to predzadnja priložnost, kakšna bo reprezentanca, pa bomo videli teden dni kasneje po mitingu v Kranju," pred tekmami pravi selektor slovenskih reprezentanc Gorazd Podržavnik, ki je pohvalil izredno vzdušje v ekipi na pripravah v Sierri Nevadi.

Njegovi glavni aduti v Zagrebu bodo predvsem ravenski plavalci Tjaša Oder, Janja Šegel, mladi Janja Jamšek in Sara Račnik ter Martin Bau, ob tem pa kopica mladinskih in drugih reprezentantov.

Enako zanimivo bo v soboto v Celju, kjer bodo nastopile mladinke Neža Klančar, Katja Fajn in Tina Čelik, izkušena Anja Klinar, olimpijka Špela Perše in Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde, ki je pripravljena za nastop v Kranju in v nedeljo tudi v Zagrebu, saj še vedno lovi normo za EP.

Selektor Podržavnik pri postavljenih normah zaenkrat ne popušča, pa čeprav je izkušena Vozlova pretekli teden z 1:07,11 na 100 m prsno v Zrenjaninu normo zgrešila za vsega dve stotinki sekunde. "Prezgodaj je za dokončni odgovor. Tjaša ima še dve priložnosti, dokončno pa se bomo o potnikih dogovorili naslednji teden v Kranju."

Značke: plavanje, sta

Članki iz rubrike