Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 10.11.2017 23:18:21

Celjanke na težki preizkušnji v Cerknici

Matej Lepej je po dolgem času izgubil dvoboj na domačih tleh.
psno
Kegljaško prvenstvo se je prevesilo v drugo tretjino in se bo nadaljevalo s sedmim krogom.

Tudi tokrat se nam obeta kar nekaj zelo zanimivih tekem. Težko gostovanje čaka prvakinje, igralke Celja, ki se podajajo v Cerknico. Domači Brest je končno ujel pravo formo in bo predstavljal težko oviro za Celjanke, ki še vedno niso v polni postavi in tudi forma ni najboljša, kar je zelo zaskrbljujoče, saj se močno bliža začetek evrolige. Zanimivo pa bo tudi tekma v Tržiču, kamor prihaja Proteus. Ta je dobil dodatno motivacijo, potem ko je pred tednom dni doma ugnal tudi izredno močni Triglav.

Veliko zanimanja je tudi za štajerski ženski derbi v Mariboru med domačim Miklavžem in Impolom iz Slovenske Bistrice. Oboje imajo svoje adute, na katere se bodo zanašale. Odločitev na tekmi pa bo prispeval slabši del ene od ekip, ki bo lahko prinesel kakšno manjšo razliko. Močno bolj pa potrebujejo točki domačinke, da se še nekoliko bolj odlepijo od zadnje Adrie. Ravno omenjenim Primorkam pa se nič dobrega ne piše, saj prihajajo v Kranj k ranjenemu Triglavu. Ta je doživel dva zaporedna poraza na Notranjskem, pa čeprav je obe tekmi, gledano skozi ekipne rezultate, odigral dobro. Seveda bodo tokrat pred domačo publiko dale od sebe maksimum in tudi same sebi dokazale, da ne gre za nobeno krizo. Kamničanke doma gostijo trenutno drugouvrščeno Litijo. V prednosti so seveda igralke Calcita, predvsem zaradi domačega kegljišča, pa čeprav Litijanke kažejo dobre igre tudi v gosteh.

V moški ligi bo vodilni Konstruktor gostoval v Cerknici, kjer v zadnjih letih zelo zanesljivo zmaguje. Za reprezentanta Mateja Lepeja bo to prvi nastop v novem dresu proti svojemu nekdanjemu klubu Brestu. V Kamniku so prvaki, igralci Calcita, favoriti proti Hrastničanom. Toda to bodo morali Kamničani dokazati tudi na stezah, sicer se lahko hitro najdejo v škripcih.

Na preostalih treh tekmah pričakujemo ogorčen boj za točke vse do zadnjih metov. Na Jesenicah lahko ponovno pričakujemo vrhunske rezultate. Domačini upajo, da bodo proti Goričanom vendarle imeli kanček sreče in da bi lahko vknjižili prvo zmago. Pestro pa bo tudi malce bolj južno v Tržiču, kamor prihajajo Postojnčani, katerim je dala krila zmaga proti Litiji. Na drugi strani si domači Ljubelj, ki je malce razočaral v Hrastniku, zdaj želi boljše predstave. Zadnja tekma pa bo v Litiji, kamor s svojimi soigralci prihaja Franc Kirbiš. Konjičani, ki si lastijo letošnji najboljši ekipni rezultat, so letos zelo dobro krenili v prvenstvo. Tega pa ne moremo dejati za Litijo, pa čeprav ne igrajo slabo, a so imeli vmes tudi obilo smole. Zdaj bodo domačini želeli izkoristiti prednost domačega kegljišča. Toda to še ne bo dovolj in bo celotna ekipa morala dodati še kar nekaj tega, da bi bilo zadovoljstvo po koncu tekme popolno.

Pari 7. kroga v 1. A ligah
Moški
Ljubelj – Proteus (17.00)
Calcit – Enemon (17.00)
Sij-Acroni – Gorica (17.00)
Brest – Konstruktor (17.30)
Litija – Konjice (17.30)
Ženske
Ljubelj – Proteus (13.00)
Kamnik – Litija (14.00)
Brest – Celje (14.00)
Triglav – Adria (14.00)
Miklavž – Impol (16.00)
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike