stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 10.11.2017 16:17:35

Ravnjak nared za uvodno tekmo sezone v Milanu

Po odpovedi minule tekme v danskem Kobenhavnu se bo konec tedna v Milanu le začela nova sezona deskarskega svetovnega pokala v akrobatskih skokih. Med 60 tekmovalci, ki bodo že drugo leto zaporedoma nastopili na ogromni umetni konstrukciji, bo kot edini slovenski reprezentant tudi 21-letni Velenjčan Tim Kevin Ravnjak.

Ravnjak je skupaj s trenerjem Matevžem Pristavcem že na prizorišču prve izmed petih letošnjih tekem za svetovni pokal v tej novi olimpijski disciplini. Danes bo v glavnem mestu Lombardije, kjer je pred enajstimi leti na premierni milanski izvedbi tekme za svetovni pokal zmagal Matevž Petek, na sporedu uradni trening.

Izkušeni Ravnjak, ki je lani zaradi neprijetne poškodbe moral izpustiti tekmo v Milanu, je tokrat nared za zahtevne kvalifikacije. Kljub temu, da na startu ne bo lanskoletnega zmagovalca Norvežana Marcusa Klevelanda, ki je slavil tudi na letošnji uvodni tekmi za svetovni pokal v snežnem parku na Novi Zelandiji, bo boj za vstop med elitno deseterico zagotovo napet, ocenjujejo pri Smučarski zvezi Slovenije.



"Z ekipo smo preživeli čudovito jesen v švicarskem Saas Feeju. Trening je bil zaradi izvrstno pripravljenega parka in žleba res vrhunski," je z jeseni opravljenim delom zadovoljen naš glavni trener deskarjev prostega sloga Pristavec.

V soboto bodo ob 10. uri najprej kvalifikacije, ob 19. uri pa pod žarometi sledi še finale najboljše deseterice deskarjev in šesterice deskark.

Članki iz rubrike