Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
16.12.2016 14:25:41
Deli članek:

Turneja štirih skakalnic: Vstopnice gredo za med

www.fis-ski.com
Skakalnica v Garmischu

Za novoletno skakalno turnejo so pri Fis že prižgali zeleno luč, vstopnice pa se prodajajo še bolje kot v lanski rekordni sezoni.

"Na razpolago imamo dovolj snega za pripravo vseh štirih skakalnic. V Oberstdorfu, Garmisch-Partenkirchnu in Bischofshofnu so z njo že začeli, v Innsbrucku bodo s pripravo začeli naslednji teden. Nizke temperature in mrzle noči so organizatorjem v veliko pomoč," pravi predsednik turneje in vodja smučarskega kluba Partenkirchen Michael Maurer.

Vstopnice za vse štiri tekme se odlično prodajajo, po zadnjih tekmah v Lillehammerju, kjer sta Markus Eisenbichler in Stefan Kraft osvojila tretji mesti, se je prodaja še okrepila. "Do 14. decembra toliko vstopnic še nikoli nismo prodali. Tako smo navijačem omogočili, da prek predprodaje zagotovo pridejo do vstopnice," je dejal generalni sekretar organizacijskega komiteja v Oberstdorfu Stefan Huber.

Organizatorji tako pričakujejo še izboljšanje rekordne udeležbe iz prejšnjega leta z več kot 130.000 gledalci. V Garmisch-Partenkirchnu in v Oberstdorfu so vsi sedeži že nekaj časa razprodani. Vsem ljubiteljem smučarskih skokov

svetujejo, da si v vstopnice kupijo že v predprodaji prek uradnih prodajnih mest ali prek spleta na naslovu www.vierschanzentournee.com. Tako pravijo tudi organizatorji v Innsbrucku. "Vsak, ki želi v živo doživeti razpoloženje na legendarnem Bergislu, mora nujno biti aktiven že v naprej. Prvi trije deli stadiona so že v celoti razprodani," je dejal Alfons Schranz, predsednik nadzornega odbora.

V Bischofshofnu pa si tako kot lani spet obetajo tudi velik obisk slovenskih pristašev skokov: »Če bosta Domen in Peter Prevc še naprej tako uspešna, potem tako kot lansko leto lahko pričakujemo na tisoče navijačev iz Slovenije,« je povedal predsednik nadzornega odbora.