Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
15.12.2016 21:45:24
Deli članek:

Tri dni, dve zmagi

Grega Wernig

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v regionalni ligi Seha doma premagali skopski Metalurg s 34:28.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so še v torek v Zlatorogu igrali tekmo osmine finala Pokala Slovenije, ko so visoko ugnali Ormož, danes pa jih je že čakala nova domača preizkušnja, tokrat je v goste prišel skopski Metalurg trenerja Lina Červarja, kar je bila hkrati zadnja domača tekma v letu 2016.

Celje PL - Metalurg 34:28 (17:15)

Celje - Dvorana Zlatorog, gledalcev 540, sodnika: Amar in Dino Konjičanin (oba BiH).
* Celje Pivovarna Laško: Lesjak 1, Babarskas, Janc 8, Razgor 1, Suholežnik, Marguč, Grošelj, Poteko 4, Zarabec 1, Kodrin 1, Mačkovšek 6, Mlakar 1, Dobaj, Žvižej 9 (2), Bećiri 2.
* Metalurg Skopje: Petrov, Drogrishki 2, Kosteski 1, Dupljačanec, Tomovski, Obradović 7, Arsić, Ilić 2 (1), Pecenkovski, Krstevski 1, Velkovski 3, Peševski 5, Palevski 5, Gugleta 1, Arsenovski 1.
* Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 2 (2), Metalurg Skopje 1 (1).
* Izključitve: Celje Pivovarna Laško 6, Metalurg Skopje / minut.
* Rdeč karton: /.

Z  Metalurgom so se pivovarji sicer pomerili že dober mesec dni nazaj, ko so takrat v Skopju po napetem obračunu prišli do zmage s 25:23. Celjani so takrat sicer ves čas nadzirali potek srečanja, imeli tudi prednost +6, Metalurg pa je v drugem polčasu izenačil, a so rokometaši Celja Pivovarne Laško takrat vseeno prišli do zmage.

Tudi drevi so bili znova favoriti domači rokometaši, ki pa so se zavedali zahtevnejšega preizkusa, predvsem ker sta se v gostujočo ekipo po poškodbi vrnila pomembna igralca in ker so imeli zgolj en dan časa za pripravo na tekmeca. Celjani so v prvem polčasu upravičili vlogo favorita, a na odmor niso odšli s prav visoko prednostjo. Prvi strelec je bil s sedmimi goli Blaž Janc.

V drugem delu so se prebudili gostje, sicer predzadnja ekipa lestvice. Preko Žarka Peševskega so se približali na vsega -1 (19:18), a so nato varovanci Branka Tamšeta spet ujeli svoj ritem. Gostje so izbrali igro brez vratarja, kar se jim v zadnjem delu tekme ni preveč obrestovalo, saj so prejeli kar nekaj golov čez celo igrišče. Celjani so tako naredili razliko in se veselili osme zmage v 14 tekmah, Metalurg pa je v 12 tekmah ostal pri zgolj dveh zmagah.

Pri domačih je bil z devetimi goli najboljši Luka Žvižej, medtem ko jih je pri Metalurgu Nemanja Obradović dosegel sedem.

Celjane 18. decembra čaka gostovanje pri Nexeju, Metalurg bo dan prej pri Prešovu.