Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zu
zu
16.12.2016 09:32:16
Deli članek:

Kline s številko 2, Štuhčeva s številko 8

Reuters

Danes se bo z novimi preizkušnjami nadaljeval svetovni pokal v alpskem smučanju. Karavana svetovnega pokala alpskih smučarjev se je ustavila v Val Gardeni, alpske smučarke pa so v Val d'Iseru. Boštjan Kline bo superveleslalom začel s številko dve na startu, Ilka Štuhec pa bo na smuku za alpsko kombinacijo osma na startu.

V italijanski Val Gardeni bo danes na sporedu drugi superveleslalom v tej sezoni. Boštjan Kline, najboljši Slovenec na uvodni preizkušnji v tej disciplini v Val d'Iseru, je bil uvodoma zelo dober peti. Mariborčan bo novo vrhunsko superveleslalomsko uvrstitev napadal kot drugi tekmovalec na progi Saslong. Zmagovalec tako superveleslaloma kot smuka v Val d'Iseru Norvežan Kjetil Jansrud bo imel na startu številko 15.

Na tekmi, ki se bo začela ob 12.15, bodo nastopili še trije Slovenci. Klemen Kosi bo nosil številko 31, Martin Čater številko 42 in Miha Hrobat številko 57. V soboto bo v Val Gardeni še smuk.

V francoskem Val d'Iseru pa bodo na svoj račun prišle alpske smučarke. Danes jih čaka prva alpska kombinacija v tej sezoni. Najprej bo na progi Oreiller-Killy na vrsti prvi polčas kombinacije s smukom z začetkom ob 10.30, nato pa bo na progi Diebold-OK ob 14. uri sledil še finalni del s slalomom.

Na startu smuka za kombinacijo bodo štiri Slovenke. Maruša Ferk bo nosila številko 2, Vanja Brodnik številko 6, Ilka Štuhec številko 8 in Ana Bucik številko 33. Kombinacijo bo odprla aktualna lastnica velikega kristalnega globusa Švicarka Lara Gut. Na startu kombinacije ne bo vodilne v razvrstitvi svetovnega pokala Američanke Mikaele Shiffrin.

Štuhčeva je v Lake Louisu presenetila vse ter slavila dvakrat zaporedoma, s krstnima zmagama na obeh uvodnih smukih, v superveleslalomu pa je bila peta. Štuhčeva še nikoli ni bila tako dobra. V razvrstitvi svetovnega pokala je trenutno najvišje v karieri, četrta, s seštevkom 245 točk, v posebnem seštevku smuka vodi, prvič ima oblečeno rdečo majico vodilne smukačice, v seštevku superveleslaloma pa je peta.

V Val d'Iseru bo v soboto na sporedu klasičen smuk, v nedeljo pa še superveleslalom.