pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

STA
STA
0 06.04.2016 09:12:55

Na Rogli že razmišljajo o novih izzivih

Arsen Perić
Z zmago Švicarjev in Francozinj se je v torek na Rogli končalo 20. mladinsko svetovno prvenstvo v deskanju na snegu.

Slovenska vrsta se je na tekmovanju veselila brona Črta Ikovica v paralelnem slalomu, organizatorji pa si v prihodnje želijo pridobiti še mladinsko svetovno prvenstvo v vseh deskarskih disciplinah ter smučanju prostega sloga.

Na zadnji, ekipni tekmi se je pomerilo 28 moških in 15 ženskih dvojic. Med dekleti sta bili najboljši Francozinji Manon Petit in Gaia Tarasco, srebro sta osvojili Rusinji Krisitna Paul in Viktorija Bukevič, bron pa Švicarki Sophie Heideger in Luana Bianchi.


Pri fantih sta Švicarja Jerome Lymann in Kalle Koblet ugnala vse in se veselila zlata. Na drugem mestu sta končala Francoza Vincent Dreme in Leo Le Ble, na tretjem pa Čeha Michail Hanko in Jan Kubicik.

Vodja panoge deskanje na snegu pri Smučarski zvezi Slovenije Anže Polanec pravi, da bodo podrobnejšo analizo končanega mladinskega svetovnega prvenstva opravili v naslednjih dneh, v celoti pa je z organizacijo zadovoljen. "Ker smo prvenstvo dobili tako rekoč tik pred zdajci, bi seveda lahko našli tudi stvari, ki niso bile izvedene popolno. Toda generalno gledano smo lahko zelo zadovoljni. Ekipe na terenu ter ostali strokovni sodelavci so dovolj izkušeni. Imajo prepotrebno kilometrino, kar je zagotovilo za ustrezno funkcioniranje tudi v stresnih in neidealnih pogojih. Tudi tokrat je bilo delo odlično opravljeno. Gremo naprej," pravi Polanec in se ozrl v prihodnost.

"Na tem prvenstvu smo v zbirko dodali še kros in tudi tej zahtevni disciplini smo, kot ste lahko videli, definitivno lahko kos. Resno razmišljamo, da bi v naslednjih letih kandidirali za tekme evropskih pokalov tudi v smučarskem in deskarskem krosu," o načrtih razmišlja Polanec. "Neosvojena trdnjava je torej samo še snežni žleb. V letu 2008 je sicer potekalo tekmovanje Fisa tudi v tej disciplini, zdaj pa bi za zagotovitev ustrezne infrastrukture morali opraviti zemeljske posege in zagotoviti tudi vire financiranja za vzdrževanje omenjenega objekta. Ob sodelovanju nacionalne zveze, zimsko športnega središča Rogla, občine in države bi mogoče lahko uspeli. Sinergija pri črpanju virov za financiranje gradnje ter vzdrževanje objekta je pri tem bistvena. S tem objektom bi tudi formalno zadostili vsem kriterijem za organizacijo mladinskega svetovnega prvenstva v deskanju na snegu za vse discipline. To je za nas tudi izziv in cilj," je še povedal Polanec.

Značke: polanec, fis, rogla

Članki iz rubrike