Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
05.04.2016 15:39:39
Deli članek:

Gasparini pred vrnitvijo v Južno Korejo

Slovenski odbojkarski reprezentant Mitja Gasparini, ki trenutno igra za Paris Volley, se bo v prihodnji sezoni morda spet vrnil v Južno Korejo. Gasparini je po pisanju spletne strani worldofvolley.com med 166 tujimi odbojkarji, ki so zaprosili, da bi sodelovali na naboru, ki bo od 11. do 13. maja v Incheonu.

Prvič v zgodovini korejske moške odbojkarske lige bodo na naboru določili, kateri tuji igralci bodo v prihodnji sezoni lahko igrali v tamkajšnji "V-League". Na nabor se je prijavilo 166 igralcev, vendar bo nanj povabljenih le 24, sedem od njih jih bo potem tudi igralo v korejskem državnem prvenstvu.

Med prijavljenimi igralci je tudi slovenski reprezentant Gasparini, ki je v 2012/13 igral za nekdanji Hyundai, letos pa igra za Paris Volley. Slovenski ljubitelji odbojke dobro poznajo tudi Milana Pepića, ki je med letoma 2008 do 2010 igral za takratno Prvačino, zdajšnji Go Volley.

V letošnji sezoni je naslov južnokorejskega državnega prvaka osvojila ekipa Rush & Cash, za katero je kot edini tujec igral Kubanec Robertlandy Simon.

Plača tujih odbojkarjev v korejskem državnem prvenstvu je 300 tisoč ameriških dolarjev.