pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

rp
rp
0 05.04.2016 15:42:09

Gregor Schlirenzauer: Nisem še obupal

Arsen Perić
Nekaj dni po kirurškem posegu na desnem kolenu, ki je bil posledica poškodbe ob padcu na turnem smučanju v Kanadi, je Gregor Schlierenzauer spregovoril o trenutni situaciji in nadaljnjih načrtih.

Kot pravi Schlieri, je zdaj njegov prvi cilj, da bi bilo njegovo koleno dovolj močno, da bi se lahko ob svetovnem rekordu obdržal na nogah: "Kot smučarski skakalec zdrava kolena potrebuješ bolj kot karkoli drugega. Želim si čim prej biti dovolj stabilen, da bi lahko spet začel s skoki. Za zdaj še ne morem reči, koliko časa bom potreboval za okrevanje in kdaj se bom lahko podal na skakalnico."

Rekorder po številu zmag v svetovnem pokalu, zbral jih je že 53, pri vsem skupaj ne namerava hiteti: "Nase nočem izvajati nobenega pritiska. Glavna skrb trenutno je, da si povsem pozdravim koleno."

In kaj je Gregor počel v preteklih mesecih, ko je sezono končal že po novoletni turneji: "Veliko sem bil s prijatelji, bil deležen veliko dobrih debat in dobre hrane. Lahko rečem, da sem v tem času užival. Deset let športa na najvišji ravni ti vzame kar veliko moči in energije, zato je bil ta premor kar dragocen. To sem hotel storiti že pred tremi leti, a sem si premislil zaradi OI."


Avstrijski as dodaja, da se pri 26 letih še ni pripravljen v celoti skakalno upokojiti: "Smučarski skoki so še vedno moj način življenja, čeprav so v njem tudi bolj pomembne stvari, kot je, da ostaneš zdrav. Iz ene sekunde v drugo je lahko vsega konec."

Članki iz rubrike