Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zu
zu
09.03.2016 12:50:45
Deli članek:

Peterka: Ne spraševati takšnih bedarij v smislu, ali sem užaljen

Arsen Perić

Dvakratni zmagovalec svetovnega pokala in prvi Slovenec z velikim kristalnim globusom Primož Peterka je vesel, da se je končno našel Slovenec, ki bo izboljšal njegove rekorde.

Seznam dosežkov Primoža Peterke je dolg kot njegovi lasje, ki so bili že od nekdaj njegov zaščitni znak. Zdaj v vlogi pomočnika trenerja ženske reprezentance z občudovanjem spremlja sezono Petra Prevca, za katerega pravi, da bo še zelo dolgo vztrajal v vrhu smučarskih skokov. 

"Peter Prevc je Peter Prevc. Edinstven. Sicer se velikokrat vidimo, sploh v fitnesu, vendar ga je težko opisati, saj ga ne poznam tako zelo osebno. Pri njem izstopa ena stvar. Kot sem že povedal, je zelo postopoma, korak za korakom, hodil po poti, ki ga je vodila do vrha. To malce poetično pomeni, da je gradil trde temelje, ki jih bo težko zrušiti. Je izjemno stabilen skakalec, tekmovalec po duši in zelo pošten. Predvidevam, da bo kar nekaj časa na vrhu," je o Prevcu dejal nekdanji slovenski smučarski skakalec Primož Peterka in nadaljeval: "Pri svojih letih je zelo zrel, šel je korak za korakom. Že lani bi skoraj zmagal v svetovnem pokalu, zdaj ga bo težko sklatiti z vrha."

Z dejstvom, da bo počasi izgubil rekorde in da ni več edini slovenski smučarski skakalec z velikim kristalnim globusom se Peterka prav nič ne obremenjuje. "Hvala bogu. Rekordi so zato, da se rušijo. Za ves slovenski skakalni šport je pomembno, da imamo Petra Prevca. Morda je začel skakati ravno zaradi mene, neki drugi otrok pa se bo začel ukvarjati s tem športom zaradi Petra. Čez deset, petnajst let pa ga bo premagal. Zato me ne spraševati takšnih bedarij v smislu, ali sem užaljen. Hvala bogu, da me bo premagal."