Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sk
sk
08.03.2016 22:35:43
Deli članek:

Naslova za Bizjakovo in Forštnaričevo

psno
Radljeva, Bizjakova in Mejačeva so bile najboljše med posameznicami.

Najboljših 16 mlajših članic se je na kegljišču Triglava v Kranju pomerilo za naslove državnega prvaka med posameznicami in v kombinaciji.

Za kombinacijo so šteli rezultati, doseženi v Litiji in Izoli ter seveda finalni nastop v Kranju. Že v uvodnih skupinah smo videli kar nekaj zelo dobrih nastopov. Iz ozadja je lep napredek napravila Izolčanka Valentina Stankovič, ki je tudi postavila normo naslednjim igralkam. Njen dober nastop jo je v kombinaciji pripeljal celo v deseterico. Prva, ki ji uspelo izboljšati rezultat Stankovičeve, je bila v tretji skupini Tržičanka Urša Mejač, ki se je zaustavila na 554 podrtih kegljih. Večina je bila takrat že mnenja, da bo ta rezultat zadoščal za odličje, kar tudi je. Obenem je v kombinaciji mlajša izmed sester Mejač, Urša, prehitela domačinko Dobravčevo, toda za odličje v kombinaciji je imela po dveh nastopih prevelik zaostanek.

V nastopu najboljših štirih igralk po prvem delu pa je sledil hud napad Patricije Bizjak, kateremu sta s težavo sledili domačinka Forštnaričeva in Dolenjka Radljeva, medtem ko je Celjanka Črepova hitro izpadla iz boja za odličje med posameznicami. Poleg tega pa tudi v kombinaciji, saj jo že po prvem nizu prehitela Bizjakova. Na koncu je Saša Črep popolnoma popustila in v kombinaciji je izgubila kar pet mest. Bizjakova, nekdanja članica Celja, sedaj pa Ceršaka, si je že pred zadnjim nizom praktično zagotovila naslov državne prvakinje med posameznicami in prišla na tretje mesto v kombinaciji, zakaj več pa tokrat že ni bilo možnosti. V zadnjem nizu se je razplamtel boj med domačinko Anjo Forštnarič in Trebanjko Niko Radelj za odličje med posameznicami in za naslov prvakinje v kombinaciji. V kombinaciji je Forštnaričeva vendarle odbila napad Dolenjke in si tam zagotovila naslov, toda ni imela več svežine, da bi lahko prehitela Tržičanko Mejačevo in se je posamično morala zadovoljiti s četrtim mestom. Radljeva je z zadnjim metom izboljšala rezultat Mejačeve in tako prišla do naslova podprvakinje med posameznicami in v kombinaciji.

psno
Radljeva, Forštnaričeva in Bizjakova pa so si razdelile odličja v kombinaciji.

To prvenstvo je tako dalo še nekoliko boljšo sliko pripravljenosti naših kandidatk za mlado reprezentanco. Brigita Strelec, trenerka naše reprezentance in mama nove prvakinje v kombinaciji, Anje Forštnarič, ima sedaj že veliko boljši vpogled na pripravljenost in že postavljene glavne osnove reprezentance.

KOMBINACIJA
1. Anja Forštnarič (Triglav) 1738
2. Nika Radelj (Trebnje) 1724
3. Patricija Bizjak (Ceršak ) 1710
4. Urša Mejač (Ljubelj) 1665
5. Anja Dobravec (Triglav) 1650
6. Tina Hren (Brest) 1650
7. Nina Burkeljca (Kamnik) 1641
8. Saša Črep (Celje) 1637
9. Monika Blagovič (Triglav) 1633
10. Valentina Stankovič (Izola) 1630
11. Nika Blagovič (Triglav) 1628
POSAMEZNO
1. P. Bizjak 588
2. N. Radelj 557
3. U. Mejač 554
4. A. Forštnarič 548
5. V. Stankovič 548
6. T. Hren 545
7. Teja Abraham (Fužinar) 545
8. N. Burkeljca 531
9. A. Dobravec 529
10. M. Blagovič 528