Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
03.03.2016 14:42:17
Deli članek:

Freund o Prevcu: Ne če, ampak kdaj

Reuters

Lanski zmagovalec svetovnega pokala v smučarskih skokih Severin Freund, ki je moral letos naslov Petru Prevcu, je spregovoril o izjemni sezoni slovenskega smučarskega skakalca.

Nemec Severin Freund je v lanski sezoni v skupnem seštevku svetovnega pokala v smučarskih skokih premagal Petra Prevca po zaslugi večjega števila zmag, saj sta imela po zadnji tekmi v Planici enako število točk. Letos se je med omenjenima tekmecema obetal hud boj, toda izkazalo se je, da je slovenski smučarski skakalec letos daleč pred konkurenco.

Zmago v svetovnem pokalu si je zagotovil že šest tekem pred koncem, naslednja bo na sporedu v petek v Wisli, kjer danes potekajo kvalifikacije. Še pred njimi je za poljske medije spregovoril Freund, ki je med drugim govoril tudi o slovenskemu šampionu.


"Če sem popolnoma pošten, ni bilo nikoli vprašanje ali bo zmagal, ampak kdaj bo zmagal. Bilo je precej očitno, da bo letos Peter Prevc zmagovalec svetovnega pokala. Od januarja naprej je bilo jasno, da mu bo uspelo, saj je skakal izjemno," je z izbranimi besedami o Prevcu govoril Freund in njegov izjemen uspeh pospremil s slednjimi besedami: "To je ena najbolj neverjetnih sezon katerega od smučarskih skakalcev v zadnjih letih."