Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
03.03.2016 09:17:04
Deli članek:

Tudi Pacquiao na letošnjih OI?

Reuters

Odprta vrata boksarskim profesionalcem na letošnje olimpijske igre, mednarodna boksarska zveza Aiba je nedavno odpravila omejitve za profesionalne boksarje, ki doslej niso smeli nastopati na OI v konkurenci amaterjev, so zamikala vsaj enega zvezdnika svetovnega kova. Filipinec Manny Pacquiao je namreč izrazil željo po nastopu v Riu.

Čeprav je boksarski zvezdnik Manny Pacquiao še januarja napovedoval, da ima pred seboj le še en dvoboj, aprilskega s Timothyjem Bradleyjem, nato pa se namerava upokojiti, je že kmalu zatem začel razmišljati o povratnem dvoboju z Američanom Floydom Mayweatherjem, s katerim je lani nazadnje izgubil.

Filipinski zvezdnik je v svoji karieri dobil 57 dvobojev, 38 s knockoutom, šest jih je izgubil, dva sta se končala brez zmagovalca. Paquiao se namerava pozneje posvetiti politični karieri, najprej bo skušal priti do senatorskega mesta, nato pa še do mesta filipinskega predsednika.

"Bilo bi mi v čast, če bi lahko predstavljal svojo državo na olimpijskih igrah. Če me bodo prosili, da to naredim, zakaj pa ne? Za svojo državo bi naredil vse," je dejal Pacquiao.

Povedal je, da je že dobil osebno vabilo Wuja Ching-Kua, predsednika mednarodne zveze Aiba, ki skrbi za amaterski boks, pod njeno okrilje pa sodijo tudi olimpijski boji. Kvalifikacije za Rio sicer že potekajo, a bodo pri Aibi profesionalcem, ki bi želeli nastopiti, ponudili priložnost, je nedavno naznanila zveza.