Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
03.03.2016 13:40:54
Deli članek:

Hewitt morda še ni rekel zadnje

Reuters

Upokojeni avstralski teniški igralec Lleyton Hewitt loparja očitno še ni dokončno položil v kot. Petintridesetletni veteran se bo morda znova aktiviral za dvoboje Davisovega pokala, saj Avstraliji primanjkuje kakovostnega kadra. Konec tedna Melbourne gosti dvoboj Avstralija - ZDA, kapetan Hewitt pa bo mogoče tudi sam poprijel za lopar.

Avstralcem ne gre na roko dejstvo, da je moral zaradi viroze nastop na tekmovanju odpovedati Nick Kyrgios, ki bi se moral pomeriti z Johnom Isnerjem.

"Bomo videli, kako bo šlo," je ob tem dejal Hewitt in si zaenkrat pustil priprta vrata o morebitnem nastopu. Sam je v ekipo imenoval Sama Grotha, ki se bo pomeril z Isnerjem, in Bernarda Tomića, ki bo igral proti Jacku Socku. Za dvoboj dvojic sta predvidena Groth in John Peers. V nedeljo si bosta nasproti stopila oba najboljša posameznika Tomić in Isner, Groth pa naj bi zaigral proti Socku.

Hewitt je konec januarja po svojem 20. Australian opnu končal aktivno kariero in prevzel mesto kapetana avstralske reprezentance za Davisov pokal.