Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tk
tk
16.02.2016 13:42:02
Deli članek:

Čudovita gesta Petra Prevca: posebna darila za celotno ekipo (foto)

Nikola Miljković

Po izjemno uspešnem koncu tedna na Norveškem so se skakalci za kratek čas vrnili v domovino, na druženju z mediji je Peter Prevc navdušil s prav posebno gesto.

Slovenski šampion, ki je na Norveškem dvakrat stal na najvišji stopnički, enkrat pa je zmago dosegel njegov kolega iz reprezentance Robert Kranjec, je za celotno ekipo pripravil prav posebno presenečenje. Vsem je namreč podelil kopijo zlate snežinke in tudi miniaturo zlatega orla, ki ga je sam osvojil za zmago na novoletni turneji in se s tem na svojevrsten način zahvalil vsem, ki so mu pomagali do uspehov. 

Nikola Miljković

"Nisem bil le jaz tisti, ki sem dobil novoletno turnejo, za mano je stal cel kup ljudi. Za vsakega člana moje ekipe, tudi tiste, ki so zadaj in v javnosti manj poznani, smo pripravili posebne tridimenzionalne printe pomanjšanih orlov in replike medalje, ki jih je pripravil Andrej Žužek in njegova firma," je presenečenje predstavil Peter Prevc na novinarski konferenci, na kateri je manjkal le Jurij Tepeš. Ta je dobil premor zaradi padca na petkovi tekmi v Vikersundu. Orla je najprej prejel glavni trener Goran Janus, po pomočniku Janiju Grilcu pa tudi preostalo moštvo, kondicijski trener, maserja, strokovnjaki za opremo, tehnična podpora v pisarni Smučarske zveze Slovenije ter skakalci. Na orla bo moral počakati tudi tokrat odsotni predsednik SZS Enzo Smrekar.

"Z orlom sem se slikal že po novoletni turneji, tega, da ga bom dobil, pa nisem pričakoval. Prevc je na današnji novinarski konferenci z lepo gesto nagradil tiste, ki sodelujejo z nami in nam pomagajo, da smo uspešni, kar sam ne pozabim poudariti, ko imam za to priložnost,"
je dejal trener Goran Janus.

Nikola Miljković

Nikola Miljković