Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
15.02.2016 21:37:13
Deli članek:

Prevc odločno za FIS: V Planici lahko pade svetovni rekord

Reuters

Kot je v navadi so po koncu tekme z najboljšimi skakalci opravili krajše intervjuje, v katerih se je s sproščenostjo znova izkazal Peter Prevc.

Kot je v navadi so po koncu tekme z najboljšimi skakalci opravili krajše intervjuje, v katerih se je s sproščenostjo znova izkazal Peter Prevc.

Tiskovni predstavnik Mednarodne smučarske zveze je najboljšega skakalca v sezoni najprej spomnil na lastno izjavo, da ga počasi norveško občinstvo ne bo več maralo. Prevc se je le nasmejal in odvrnil, ne da bi odgovoril na vprašanje: "Zares je bil odličen dan za Slovenijo in zame, kot tudi za smučarske polete. Ne spomnim se, da bi bilo v kakšni od serij toliko poletov prek 230 metrov. Vesel sem, da sem bil del tega in del popolnega konca tedna."

Reuters

"Mislim, da sem želel iti predaleč. Imel sem kar precej težav, saj sem v zraku pridobil veliko hitrosti. Posledično sem prepozno začel pristajati, a se nisem mogel rešiti iz zahtevne situacije. Moral sem postaviti smuči skupaj in videli ste, kaj se je zgodilo," je nadaljeval Prevc, ki je v treh tekmah v Vikersundu zbral 250 točk. Glede na višino in hitrost jo je Prevc kar dobro odnesel. Pa se je bal poškodbe?

"Ne, mislim, da ni bilo nevarnosti, saj se mi je to že enkrat zgodilo, ampak na manjši skakalnici. Mislim, da je z mano vse v redu," je dejal Prevc, ki ni bil ravno prepričan, da bo s padcem osvojil novo, že 11. zmago v sezoni.

"Ne, bil sem kar skeptičen glede morebitne zmage, saj sem izgubil med 15 in 20 točk zaradi padca, kar pomeni tudi do 18 metrov na letalnici. Če potem teh 18 metrov odštejete mojemu skoku, hitro vidite, da sva bila s Kraftom zelo blizu. Zelo sem se oddahnil, ko sem ob svojem imenu videl številko ena," je zadnje trenutke pred objavo rezultatov na semaforju podoživel Prevc

Arsen Perić

Novinar je nato Prevcu prenesel sporočilo, ki ga je podal Andreas Stjernen, ko je dejal, da se bodo Norvežani maščevali v Planici, ki je le odvrnil: "Tukaj v Vikersundu smo trikrat slavili, upam pa, da se ne bo obratno ponovilo z Norvežani v Planici. Upam, da ne bodo slavili treh zmag," je dejal in za konec odločno spregovoril o možnosti za svetovni rekord v Planici: "Da, lahko pade rekord."