Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zf
zf
15.02.2016 23:06:18
Deli članek:

Slovenci na tretjem mestu v Franciji

zf
Žan Sodec

Tretji tradicionalni mednarodni turnir 'Jeanott Vedrine' za mlade v francoskem Saint Vulbasu se je končal tudi s slovenskim uspehom, najboljši so bili Hrvati.

Med našimi sta najvišje segla Erik Čeh in Nik Švara, ki sta se med mladinci uvrstila v finale dvojic, tam pa izgubila s Hrvatoma Načinovićem in Marasom z 1:11. Žan Sodec je bil drugi v natančnem zbijanju, slovenska štafeta (Švara, Sodec) je bila tretja.

Mešana ekipa do 15. leta pod vodstvom Jureta Rijavca se ni uspela zavihteti med najboljše štiri v eni od treh disciplin. Laura Škoberne in Leja Vehovec sta bili peti med dvojicami, šesto mesto sta Vehovčeva in Matjaž Zaletel osvojila v štafeti, v natančnem zbijanju je bila Škobernetova sedma.

"S fanti sem zadovoljen, saj so pokazali dobro igro z ozirom na to, da niso v tekmovalnem ritmu ter da v Postojni ta čas še nimajo na voljo dvorane, ki jo obnavljajo. Kar zadeva mlajše, se je videlo, da nimajo dovolj izkušenj in nujno bi bilo izpopolnjevati njihove sposobnosti pod strokovnim vodstvom, denimo v šoli. Sicer bomo capljali za mednarodno konkurenco," je po nastopu naših selekcij v Franciji povedal mladinski selektor Anton Kosar.

V skupnem seštevku uspešnosti in osvojenih mestih v treh disciplinah so Hrvati osvojili 45 točk, tri za njimi so bili vrstniki iz Francije, Slovenija je zbrala 31 točk, potem pa so se zvrstili Monako, domači klub Saint Vulbas, Turčija, Tunizija in Maroko.