Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zf
zf
15.02.2016 22:59:38
Deli članek:

Za uvod podprvaka Slovenije in Francije

Simon Maljevac (BZS)
Gregor Moličnik

Ob mednarodnem turnirju za mlade v francoskem Saint Vulbasu je bil tudi žreb predtekmovanja v letošnjem evropskem klubskem pokalu.

Balinarske zveze Italije, Hrvaške in Francije bodo imele tudi letos po tri predstavnike, Slovenija dva (finalista DP) ter prvič Srbija enega. Slovenski podprvak se bo najprej doma pomeril s podprvakom Francije. To je CRO Lyon, ki je bil lani drugi po rednem delu francoskega prvenstva. Ostali pari prvega kroga: Italija 2 - Hrvaška 3, Italija 3 - Hrvaška 2, srbski prvak Kanarevo Brdo, ki je lani zmagal v evropski drugi ligi, pa bo igral s tretjeuvrščenim moštvom Francije Aix les Bainsom. Prve tekme bodo 23. aprila, povratne pa teden dni kasneje.

V četrtfinalu se bodo zmagovalcem pridružili državni prvaki Slovenije, Italije, Francije in Hrvaške. Naslov evropskega prvaka bo branil italijanski BRB Ivrea, ki je bil šestkrat najboljši in ima štiri zaporedne naslove. Od slovenskih klubov je od začetka tekmovanja leta 1990 najvišje segel Mlinar Padna, ki je leta 2002 dosegel izjemen uspeh z osvojitvijo naslova evropskega podprvaka. Takrat je s Severjem, Rijavcem, Korenom, Rednakom, Matoševićem… v polfinalu v Škofji Loki premagal sloviti Montpellier z 12:10, dvoboj za naslov prvaka pa izgubil z BRB Ivreo z 8:14.