Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Pogačar
Robert Pogačar
28.01.2016 21:54:01
Deli članek:

Nesrečni skakalec že čuti noge

fis
Lukas Müller v bolnišnici v Gradcu.

Lukas Müller, ki je ob padcu na preizkusu letalnice pred SP na Kulmu utrpel hude poškodbe hrbta, je še vedno v bolnišnici v Gradcu. Tam bo nadaljeval zdravljenje, dokler ne bo sposoben za rehabilitacijski program v centru v Bad Häringu.

Nekdanji mladinski svetovni prvak zagotavlja, da je zelo motiviran, da iz svoje težke situacije izvleče kar največ: "Določen napredek sem skupaj s terapevti že napravil, čeprav se zavedam, da bo potrebnih še veliko majhnih korakov. Čeprav nog še vedno ne morem premikati, jih vsaj čutim. Velika podpora, ki jo dobivam iz vseh strani, mi vliva veliko zaupanja. Komaj čakam, da začnem s pravo rehabilitacijo. Čeprav zanjo še nimam dovolj moči, sem optimist, tudi zato, ker je stanje vsak dan boljše." 

Triindvajsetletnik se je že pred dnevi vsem zahvalil za podporo na svoji facebook strani: "Vaša podpora, tisoči objav in osebnih sporočil niso samo zelo prepričljive, ampak tudi visoko motivirane. Iskreno upam, da boste zadržali to podporo na svoj lep in hipnotičen način. Vi ste glavni vir, ki mi daje moč, da vztrajam na tej poti." 

Ustanovljena je bila tudi donacija za pomoč Lukasu in njegovi družini. Več informacij lahko dobite na njegovi spletni strani lukas-mueller.at