Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
fsi
fsi
27.01.2016 22:43:35
Deli članek:

Slovenci razbili Američane

dp

Slovenska reprezentanca v futsalu je dosegla najvišjo zmago v svoji zgodovini. V prijateljski tekmi v okviru priprav na evropsko prvenstvo v Srbiji je v Kopru premagala ZDA s 14:0.

Z rekordno zmago je Slovenija sklenila priprave na evropsko prvenstvo, ki se bo v Beogradu začelo 2. februarja. Slovenija je presegla dosedanji rekord, ki ga je leta 2008 s 13:0 postavila proti Malti. Uvodno tekmo na EP bodo varovanci selektorja Andreja Dobovičnika igrali 2. februarja ob 18.30 proti Srbiji.
Na tekmi proti ZDA se je s šestimi goli izkazal kapetan Igor Osredkar.
Pred tekmo je predsednik KMN pri NZS Vlado Močnik podelil priznanje Uroš Krofliču in Alenu Mordeju za 50. nastop v dresu Slovenije.
Slovenija je tudi na drugi tekmi proti ZDA odigrala zbrano. Selektor Andrej Dobovičnik je imel priložnost, da preizkusi formo svojih varovancev, predvsem pa da še dodatno uigra zasedbo. To mu je uspelo.
Dobovičnik je bil po zadnji tekmi priprav zadovoljen: "S tema dvema tekmama smo končali mini priprave. Prej je bilo težko oceniti moč reprezentance ZDA, saj so bili za nas res neznanka. ZDA je sicer stalna udeleženka svetovnega prvenstva, toda očitno se najboljši futsal igra v Evropi. Toda kljub vsemu, ne glede na to, kdo je naš nasprotnik, je treba na igrišču pokazati pravi pristop in svoje oddelati. Določene cilje, ki smo si jih postavili z igralci, so bili doseženi. Mogoče so bile ZDA malce preslaba ekipa, da bi poskusili še igro z vratarjem v polju, pa vendarle sem s pristopom naših fantov zadovoljen. Vsi pa vemo, predvsem strokovno vodstvo in igralci, da bodo na evropskem prvenstvu v Srbiji povsem drugačne tekme."
Kapetan Igor Osredkar je na drugi tekmi proti ZDA dosegel kar šest zadetkov, kar je tudi njegov rekord v doseženih golih na eni tekmi v izbrani vrsti: "Ti dve tekmi proti ZDA sta pokazali, da se naša forma dviguje. Ni lahko doseči toliko zadetkov na dveh tekmah, in to ne glede na to, kdo je naš nasprotnik. To je gotovo lep plus za nas in lepa popotnica za Beograd. Malce smo si dvignili samozavest, zavedamo pa se, da nas v Areni čakata dve bistveno težji tekmi. Zdaj lahko z optimizmom gledamo naprej."
Selektor bo igralce vnovič zbral v soboto, 30. januarja, v Podčetrtku. Ekipa bo opravila trening, v nedeljo, 31. januarja, pa zgodaj zjutraj odpotovala v Beograd, kjer bodo zvečer že trenirali.

Slovenija - ZDA 14:0 (8:0)
Strelci: 1:0 Osredkar (1), 2:0 Vrhovec (3), 3:0 Osredkar (4), 4:0 Čujec (9), 5:0 Osredkar (11), 6:0 Širok (13), 7:0 Čujec (16), 8:0 Osredkar (20), 9:0 Vrhovec (23), 10:0 Fetić (31), 11:0 Osredkar (31), 12:0 Vrhovec (35), 13:0 Osredkar (38), 14:0 Štendler (40)