nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

jz
jz
0 11.01.2016 09:04:26

Kamela ni videla Prevčeve zmage

fb
Navijači imajo včasih čudne domislice. No, eden od navdušencev nad smučarskimi skoki je želel v nedeljo na tekmo v Willingenu pripeljati pravo kamelo.

Pred začetkom nedeljske tekme v Nemčiji se je v vrsto v kateri so ljudje potrpežljivo čakali, da jih spustijo v ciljno areno, stal tudi navijač, ki je za povodec držal kamelo. Pravo kamelo. Mož, ki je pregledoval vstopnice najprej ni vedel kaj naj stori, zato je moral vprašati šefa, ali je dovoljeno spustiti v ciljno areno tudi živali. Ampak ne psa ali kakšno drugo domačo žival, ampak pravo afriško kamelo, ki sicer živi kot domača ljubljenka pri enem od navdušencev smučarskih skokov.
Navijač in kamela sta potrpežljivo čakala v vrsti, toda na koncu se jima vse skupaj ni izšlo - živali namreč med gledalci v ciljni areni niso dovoljene. No, smučarski klub Willingen je vse skupaj vzel z malce humorja in izdal celo uradno obvestilo. "V smučarskem klubu nismo uspeli zagotoviti posebnega mesta od koder bi kamela lahko spremljala tekmo v smučarskih skokih, zato živali nismo dovolili, da vstopi v prostor rezerviran za gledalce. Navijač in kamela sta tako ostala pred kontrolo in se morala vrniti domov," so zapisali v uradnem obvestilu kluba.



Škoda, kajti če bi kameli dovoli vstop v ciljno areno, potem bi se Peter Prevc lahko pohvalil, da je prvi skakalec na svetu, katerega zmago bi v živo gledala tudi prava pravcata kamela.

Članki iz rubrike