Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zf
zf
10.01.2016 23:33:40
Deli članek:

Janžič in Tonejc spet zmagovalca turnirja v Lyonu

zf
Davor Janžič in Dejan Tonejc

Nova balinarska sezona se je začela imenitno, s prvim slovenskim uspehom v Franciji. Zanj sta pod vodstvom selektorja Aleša Škoberneta poskrbela naša reprezentanta Davor Janžič in Dejan Tonejc.

Na prestižnem mednarodnem turnirju dvojic iz Maroka, Italije, Slovenije in Francije za 35. Lovoriko Charles Beraudier v Lyonu sta Slovenca v finalu premagala francosko dvojico Sebastien Leiva Marcon - Gerard Condro s 13:6. Tako sta ponovila uspeh iz leta 2014, lani pa je Janžič zmagal z Juretom Kozjekom.
 
Finalni dvoboj ni postregel z vrhunsko igro, saj tekmeca nista bila sposobna držati stika z našima reprezentantoma tako kot v prvem dvoboju v skupini, ko sta Francoza izgubila s 6:7. Nekdanjega reprezentanta Condroa je v drugem delu zamenjal prav tako že francoski reprezentant Antony Percherancier, vendar se tehtnica ni obrnila na domača stran. Celo več, Janžič in Tonejc sta pri vodstvu 9:6 osvojila kar štiri točke naenkrat in s tem je bila negotovost o zmagovalcu končana.
 
To je bila že peta zmaga Slovencev na tem kakovostnem turnirju v Franciji, ki je že od leta 1982, saj so leta 1996 zmagali Aleš Škoberne, Uroš Vehar in Robert Dekanj, pet let kasneje pa Aleš Škoberne, Uroš Vehar in Bojan Novak.