Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Stane Kadunc
Stane Kadunc
11.01.2016 00:11:28
Deli članek:

Hrenova in Špeh prvaka med mix dvojicami med mladinci (U-18)

psno
Špeh in Hrenova sta se veselila zlata, Forjaničeva in Piletič pa brona.

Na kegljišču Bonifika v Kopru je bilo na sporedu DP v mladinski konkurenci za mešane dvojice.

Samo prvenstvo, katerega so zelo dobro izpeljali člani KK Adria, je bilo ponovno zelo uspešno za predstavnike iz Notranjske. V zgornjem delu žreba sta Pivčana Nataša Radič in Denis Pašič v četrtfinalu zelo zanesljivo odpravila dvojico iz Tržiča Rovtar-Starman. V polfinalu pa sta se pomerila s Cerkničanoma Marušo Forjanič in Janom Piletičem. Tudi ta dvoboj sta zanesljivo dobila Pivčana z 2:0.

V spodnjem delu žreba sta člana Bresta Tina Hren in Domen Špeh zelo zanesljivo premagala kombinirano dvojico Bresta in domače Adrie, Kristino Logar in Jureta Tominca in se uvrstila v polfinale. Tu sta ju čakala že močno uveljavljena igralca domačinov, Leila Lisjak in Andrej Hrvatin. Prvi niz je s 166:152 pripadel domačinoma. Drugi niz pa je bil kakovostno veliko slabši, s 115:112 sta ga dobila Cerkničana. V dodatnih dveh metih sta bila člana Bresta uspešnejša z 12:6 in se uvrstila v veliki finale.

V velikem finalu sta bila člana Bresta v obeh nizih zanesljivo boljša (143:130,145:137) in tako postala nova državna prvaka v mix dvojicah. Tudi poraženca v finalu, Pivčana Radičeva in Pašič, pa sta bila s srebrom več kot zadovoljna.

psno
Poleg zlata pa se je Tina Hrena veselila tudi rojstnodnevne torte.