Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Stane Kadunc
Stane Kadunc
10.01.2016 23:52:34
Deli članek:

Zmagoslavje Pivčank v Postojni

psno
Obe sestri Blagovič, vesele Pivčanke in mladi Kamničanki, ki so se veselili svojega uspeha.

Kegljaški klub Proteus je na svojem kegljišču v Postojni organiziral finale DP v tandem dvojicah za mlajše članice.

Ob tradicionalni dobri organizaciji so si želeli tudi dobrega rezultatskega izplena, toda tokrat jih je sreča pustila na stranskem tiru. Že zelo zgodaj sta izpadli Dužnikova in Gerželjeva, v četrtfinalu pa sta izgubili še preostali dve dvojici. Nataša Tibola in Nives Dekleva sta priznali premoč starim znankam iz Pivke Nataši Radič in Manci Gorup. V polfinalu pa sta Pivčanki naleteli na svoji soigralki Amando Zalar in Majo Česnik. Ta dvoboj je bil zelo zanimiv. V prvem nizu sta bili Radičeva in Gorupova prepričljivi s 150:127, toda v naslednjem nizu sta jima nasprotnici vrnili s podobno mero in dobili s 155:128. V dodatnih dveh metih pa sta bili Zalarjeva in Česnikova boljši s 14:9 in se uvrstili v finale, medtem ko sta se morali Radičeva in Gorupova zadovoljiti z bronom.

Na drugi strani žreba sta v četrtfinalu presenetljivo izgubili domači tekmovalki; Miklavčeva in Dostaničeva proti mladima Kamničankama, Pevčevi in Koprivčevi. S tem je bilo konec upov na novo postojnsko kolajno. Tamara Pevec in Klara Koprivec sta v polfinalu naleteli na sestrsko dvojico Blagovič iz Kranja. V prvem nizu sta bili Kamničanki boljši s 139:130, v drugem pa sta bili Monika in Nika Blagovič v vrhunski izdaji in zmagali s kar 156:126. V dodatnih dveh metih sta imeli potem triglavanki malce več sreče in zmagali z 9:8 in se uvrstili v finale.

V finalu sta Zalarjeva in Česnikova povedli s 136:122, toda sestri Blagovič sta se vrnili v tekmo in dobili drugi niz s 138:119. Toda tokrat se jima ni izšlo v podaljških in sta izgubili z 10:13. Na kegljišču v Postojni je zavladalo veliko veselje Pivčanov, ki so se poleg brona veselili še naslova državnih prvakinj. Za Amando Zalar in Majo Česnik je to daleč največji uspeh v karieri.