Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ekipa
ekipa
06.01.2016 14:48:02
Deli članek:

Anketa: Prevca lahko ustavi samo vesoljni potop!

Reuters

Pred odločilno tekmo novoletne skakalne turneje v Bischofshofnu smo nekaj nekdanjih skakalnih mojstrov vprašali, kaj bi se morali zgoditi, da bi Prevc ostal brez skupne zmage na turneji.

URBAN FRANC

Ustavi ga lahko le še kakšna večja napaka, kot je bila tista v poskusni seriji v Innsbrucku, ali kakšen nenaden sunek vetra. V nasprotnem primeru ne vidim razloga, da mu ne bi uspelo. Prednost dvajsetih točk je kar velika, čeprav se spomnim, da je Adam Malysz osvojil turnejo s skoraj sto točkami naskoka. No, če bo le vse normalno, bi Peter to prednost moral obdržati. V tej sezoni je res v vrhunski formi in me je spodbudil, da skoke spet bolj pozorno spremljam.

MATJAŽ DEBELAK

To je sicer težko napovedati, a glede na to, v kakšni formi je trenutno Peter, mu uspeh lahko prepreči samo kakšna višja sila, kot je denimo veter. Kar zadeva žirijo, se mi je do zdaj vse zdelo pošteno. Če bo vse normalno, bi po tekmi v Bischofshofnu morali nazdraviti. Peter me s svojimi skoki ni presenetil, saj sledim njegovemu razvoju. S svojim načinom skakanja je trenutno daleč pred vsemi. Na letalnicah ga lahko pošljejo še dva naleta nižje, pa bo vseeno pred vsemi.

STANE BALOH

Mislim, da Peter lahko ostane brez skupne zmage, samo če se zgodi vesoljni potop, pa še v tem primeru bi potem obveljal vrstni red po treh tekmah. Če je preživel Bergisel, ki še lahko kaj spremeni, je zdaj 99-odstotno, da se v Bischofshofnu ne more nič več spremeniti. Skakalnica v Innsbrucku naredi dokončno selekcijo, po njej ni nihče več izgubil turneje. Dvajset točk je res velika prednost, zato bi se res morala zgoditi neka višja sila, da bi jih zapravil. 

FRANCI PETEK

Res je, da so skoki zelo specifičen šport, v katerem se lahko zgodi marsikaj, a v Petrovo korist govorita njegova stabilnost in forma, ki jo kaže v vseh svojih skokih. Res je, da na določene stvari ne more vplivati, a zdaj naj samo opravi svoje, pa bomo videli, kako bo. Glede na to, kako je šla njegova kariera, so bili takšni rezultati samo vprašanje časa. Zdaj je treba le uživati v tem, kar nam ponuja. Upam le, da bo zdržal tudi evforijo, ki jo ustvarjajo okrog njega.

DANILO PUDGAR

Mislim, da mu zmage nihče več ne more preprečiti, saj skače preveč zanesljivo in stabilno. Morda ga lahko ustavi le 40 stopinj vročine, da potem ne bi mogel skakati. Res škoda, ker v Oberstdorfu ni imel enakih pogojev, sicer bi lahko zmagal na vseh štirih skakalnicah. Takšne bi žirija morala omogočiti vsaj prvim šestim skakalcem. Nad njegovimi dosežki nisem presenečen, saj jih je nakazal že lani. Ima tehniko, ki jo je v najboljših časih imel Norvežan Lasse Ottesen.