Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
05.01.2016 21:43:16
Deli članek:

Calcit v petih nizih do zmage

Nikola Miljković

Odbojkarji Calcita Volleyballa so na tretji tekmi tretjega turnirja srednjeevropske lige doma s 3:2 (-23, 24, 11, -23, 8) premagali Mladost iz Kaštele.

Na včerajšnji drugi tekmi tretjega turnirja v srednjeevropski ligi so v obračunu dveh Mladosti slavili odbojkarji iz Kaštele, ki so premagali Zagrebčane s 3:0 (17, 18, 17) in se jim na ta način vsaj delno oddolžili za poraz v finalu hrvaškega pokala, hkrati pa je bila to njihova prva zmaga v letošnji srednjeevropski ligi.

Kaštelani so tudi krilih zmage začeli dvoboj s Kamničani, ki so v nedeljo nekoliko nepričakovano z 1:3 izgubili z zagrebško Mladostjo, na ta način pa tudi nekoliko spremenili načrte trenerja Marka Brumna, ki je pred zaključnim turnirjem pokala Slovenije, ki bo konec tedna v Kamniku, želel spočiti nekatere svoje nosilce igre. Ekipa iz Kaštele je z blokom Petra Đirlića povedla z 12:8, na 16. točki je sledilo izenačenje, v končnici niza pa so gostje spet pobegnili za dve točki (21:23). Kamničani so izid še izenačili, toda servis Žige Šterna je končal v avtu, nato pa še napad Tončka Šterna, tako da je Mladost povedla z 1:0 v nizih.

V prvem nizu so domačini naredili osem lastnih napak, od tega pet na servisu, spet pa so zatajili v bloku. Enkrat je bil uspešen le Novljan, na drugi strani mreže so hrvaški odbojkarji domače s tem elementom igre zaustavili petkrat. Z blokom Tončka Šterna so Kamničani v drugem nizu povedli s 5:3, toda prvi, ki so povedli s tremi točkami razlike, so bili Kaštelani (12:9). Po polminutnem odmoru so domači s prvim asom na tekmi, dosegel ga je Žiga Štern, že na 12. točki izid izenačili. Do prve zaključne žoge so po zaslugi Domna Kotnika prišli domači igralci, ki so ob dobri reakciji Jana Brulca na mreži izid v nizih izenačili.

Ob boljši igri v bloku so domači odbojkarji spodbudno začeli tretji niz. Na prvi tehnični odmor so odšli s prednostjo treh točk, na drugega že z osmimi, niz pa je bil praktično odločen po bloku Kotnika, ko so domači odbojkarji gostom pobegnili za devet točk (17:8), do konca niza pa so jim prepustili le še tri točke. Calcitovci so prevladovali v vseh elementih igre, končno jim je stekel še servis, popravili so sprejem, v napadu je bil odličen Tonček Štern.

Toda četrti niz so bolje začeli gosti, ki so pobegnili za štiri točke (4:0), takšna je bila njihova prednost tudi ob prvem tehničnem odmoru. Na deseti točki so Kamničani izid izenačili, po uspešnem napadu Tončka Šterna tudi povedli (11:10), toda po drugem tehničnem odmoru je Mladost povedla z 18:15 in domači so se spet znašli v težavah, vseh upov po preobratu pa je bilo konec po zaostanku štirih točk (18:22). Dve zaključni žogi so varovanci Marka Brumna še ubranili, ne pa tudi tretje.

O zmagovalcu dvoboja je tako odločal tie-break, v katerem so ob menjavi strani, tudi zahvaljujoč napakam gostujoče ekipe vodili s štirimi točkami naskoka. Ko je Kotnik dosegel točko za vodstvo z 12:7, je bilo jasno, da bosta dve točki ostali v Kamniku, eno pa bodo osvojili gostje iz Kaštele. Dvoboj se je končal z asom Žige Šterna.

Calcit Volleyball - Mladost Kaštela 3:2 (-23, 24, 11, -23, 8)
* Kamnik, Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, Sodnika: Schimpl in Juraček (oba Slovaška).
* Calcit Volleyball: Renko, Hribar, Novljan 7, T. Štern 26, Štalekar, Vidmar, Štembergar Zupan 3, Brulec 5, Lakner, Kotnik 12, Ž. Štern 22, Videčnik 6, Merkun, Konjedic.
* Mladost Marina Kaštela: Višić, Tomić, Kulušić, Giljanović 3, Đirlić 16, Corsini 7, Glaurdić 3, Čosić 9, Šestan 16, Oršolić, Močić 2, Pervan.