Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zu
zu
06.01.2016 08:46:44
Deli članek:

Zaradi Prevca v Bischofshofen tudi Zlatko Zahović

Grega Wernig

Peter Prevc bo imel na zadnji tekmi novoletne turneje izjemno podporo, med drugim bo zanj pesti držal tudi Zlatko Zahović.

Danes zjutraj se je iz štajerske prestolnice na 280 kilometrov dolgo pot do Bischofshofen odpravila posadka Maribora, na čelu s športnim direktorjem Zlatkom Zahovićem. Kar enajst predstavnikov aktualnih državnih prvakov bo danes držalo pesti za Petra Prevca, ob Zahoviću so na prizorišče zadnje tekme novoletne turneje odšli tudi predsednik kluba Drago Cotar, direktor Bojan Ban in sekretar Uroš Jurišič.

Mariborska falanga je v Bischofshofen odšla z enim kombijem in enim osebnim avtomobilom, za to priložnost pa so se predstavniki Maribora še posebej navijaško opremili. Nase si bodo namreč nadeli vijoličaste drese s številko 1 na hrbtu in priimkom Prevc.

Vemo, da je Peter velik navijač Maribora in navijaška spodbuda njemu ljubega kluba mu bo zagotovo dobro dela. "Smo pred Salzburgom, če bi poslušali našega direktorja Bojana Bana, bi bili že ob 6.00 v Bischofshofnu in bi postavljali ograje skupaj z organizatorji," je danes okrog 8:15 na Radiu City z nasmeškom govoril Matjaž Šalamun Šalca, uradni napovedovalec v Ljudskem vrtu, ki je pojasnil tudi, zakaj so se odločili za pot v Bischofshofen: "Mislim, da bo danes veliko Slovencev na tekmi, kar je tudi prav. Tudi mi smo se odločili, da gremo podpreti Petra, ki se je tudi javno deklariral kot velik navijač Maribora. Lepo je, ko veš, da za tvoj klub navijajo takšni velikani slovenskega športa, kot so Peter Prevc, Anže Kopitar, Tina Maze."

Galerija