Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
db
db
16.12.2015 20:12:18
Deli članek:

Perko po hudem padcu s helikopterjem v bolnišnico

Reuters

Slovenski smukač ni nastopil na uradnem treningu pred preizkušnjo v Val Gardeni, saj se je na ogrevanju huje poškodoval.

Rok Perko je bil na startni listi za uradni trening smuka v Val Gardeni, ki je bil na sporedu v sredo popoldne. Toda Tržičanu je nastop preprečila poškodba, ki jo je staknil na ogrevanju pred treningom.

Ob padcu je 30-letni slovenski smučar priletel v zaščitno ograjo ter si pri tem porezal del roke in si poškodoval nogo. S helikopterjem so ga prepeljali v lokalno bolnišnico, kjer so podrobni pregledi pokazali, da si je pri padcu zlomil mečnico, poleg tega ima tudi zlomljen komolec. Po vsej verjetnosti to pomeni konec sezone, če ne celo kariere ...

"Perko ima zlomljeno mečnico na levi nogi v srednji tretjini, počen stranski izrastek nadlahtnice na levi roki ter rano na komolcu, ki jo je bilo potrebno kirurško oskrbeti. Perko se počuti dobro. Pričakujemo, da se bo v naslednjih dneh vrnil v domovino in nadaljeval terapije," so v izjavi za javnost zapisali s Smučarske zveze Slovenije.

PONOVITEV SOČIJA
To ni prvi hujši padec Perka v karieri, lani mu je podoben scenarij preprečil nastop na olimpijskem smuku v Sočiju. Na progi Saslong v Val Gardeni je Perko sicer dosegel svoj največji uspeh kariere, ko je bil drugi na tekmi svetovnega pokala.


Prvi uradni trening v Val Gardeni je dobil Aksel Lund Svindal pred Stevenom Nymanom in Travisom Ganongom. Boštjan Kline je bil 25., Martin Čater 51., Klemen Kosi 53., Andrej Šporn pa 59.