Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
16.12.2015 17:25:26
Deli članek:

Pokljuka odeta v zimsko pravljico preživela tudi uradne treninge

Arsen Perić (simbolna fotografija)

Dan pred začetkom tekem biatlonskega svetovnega pokala na Pokljuki je tekmovališče na Rudnem polju preživelo tudi zadnje treninge reprezentanc. Glede na videno slovenski organizatorji, ki bodo izvedli jubilejno 20. tekmovanje, že žanjejo prve pohvale.

Prirediteljem je na tretjem "taboru" biatlonske karavane na Gorenjskem pomagala tudi narava. V primerjavi z zadnjimi tekmami v Avstriji, kjer je bela tekaška steza kar nekako kvarila videz narave, je planota na Pokljuki v letošnji zimi že dobila prvo pošiljko 25 centimetrov naravnega snega. Ta ne zadostuje za izvedbo tekme, kljub temu pa se v pretežno sončnem vremenu, takšna je napoved do konca tedna, tik pred božičem obeta tekma odeta v pravljično praznično zimsko podobo.

"Razmere so skoraj idealne. Ponoči nekoliko pomrzne, čez dan pa se živo srebro dvigne nad ničlo, kar gre na roko gledalcem," pravi generalni sekretar organizacijskega odbora Tomaž Šušteršič in priznava, da je tudi navdušenje nad kuliso dodalo svoje k prvim pohvalam organizatorjem.

Ti so še enkrat opozorili na prometni režim z Bleda, saj bo v četrtek in petek organiziran avtobusni prevoz za navijače izpred Ledne dvorane na Bledu, v soboto in nedeljo pa iz industrijske cone na Rečici. Prvič je organiziran tudi avtobusni prevoz iz Bohinjske Bistrice. Ta bo na voljo tudi tistim gledalcem, ki bodo vstopnice kupili šele na prizorišču samem.

NAJVEČJA NOVOST VIDEO EKRAN
Na biatlonskem stadionu je največja novost sezone še večji video ekran, ki bo še olajšal spremljanje tekme, nov je tudi ekran na vhodu na tribuno in prvič je postavljen tudi pred gostinskim šotorom.

Z zavoji in snežnimi razmerami pa so se v torek in sredo seznanili tudi tekmovalci. V torek so biatlonci iz 32 držav opravili neuradne treninge, danes še oba uradna. Zadnjič so merke na puškah nastavili tudi Slovenci, prav tako pomembna naloga pa čaka tudi serviserje, ki so dodobra preverili razmere v smučini, preden se bodo nanje v četrtek ob 14.30 na sprinterski tekmi pognali tekmovalci, tudi z Jakovom Fakom in Klemenom Bauerjem, v petek ob 14.30 je na sporedu ženski sprint.

V atraktivnem programu bosta v soboto na sporedu obe zasledovalni tekmi, v nedeljo pa še prvič v sezoni tekma s skupinskim startom, na kateri je lani Fak postal svetovni prvak.