Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
19.11.2014 22:52:02
Deli članek:

Organi alpincev bodo razpuščeni

gw

Skupina za sanacijo alpskega smučanja je pripravila večjo skupino predlogov, ki jih je včeraj izvršni odbor SZS tudi potrdil. Predsednik SZS Enzo Smrekar je predsednika zbora in odbora za alpsko smučanje Dušana Goriška pozval k odstopu.

Že prva točka omenjenega sanacijskega programa, ki naj bi prispeval k zmanjšanju izgube, ta trenutno znaša 310 tisoč evrov, predvideva razpustitev vseh organov alpskih disciplin, ki jih bo na novo imenovala zveza. Ker jih ta po statutu ne more razpustiti, bo predsednik Enzo Smrekar zahteval sklic programsko-volilnega odbora alpskih disciplin, ki bo to lahko storil. Vodenje panoge bo prevzel eden od glavnih trenerjev, po SP v Vailu pa bosta dva glavna trenerja izbrala sodelavce, katerih prihodki ne smejo presegati 10 tisoč evrov.

S trenerji in strokovnimi sodelavci, ki več ne bodo potrebni, se bodo pogodbe prekinile. Omejilo se bo število trenerjev, ki potujejo na tekme (v praksi se to že dogaja), znižale pa naj bi se tudi plače vseh zaposlenih na SZS, pri čemer naj sodeluje sindikat. Minusa ti ukrepi vendarle ne bi v celoti pokrili, vseeno pa je zveza odobrila porabo dodatnih 150 tisoč evrov, ki bo alpincem pomagala prebroditi sezono.

Glavnine očitkov je bil tudi tokrat deležen predsednik zbora in odbora Gorišek, ki se mu stolček že krepko maje. je dejal, da so za sredstva za reprogramiranje programov izvedeli veliko prepozno ter da ni bil seznanjen z novo prekoračitvijo sredstev. Dodal je še, da finančnega plana ni delal sam in da je on samo amaterski delavec. Predsednik Smrekar je na to dodal, da je očitno že v startu nekdo držal fige v žepu in da se je že startalo z večjo porabo od dogovorjene.