Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Tamara Pocak
Tamara Pocak
19.11.2014 15:00:09
Deli članek:

Kotniku prekipelo, na njegovo mesto Slabe

Nikola Miljković

Kot strela z jasnega je odjeknila novica, da Bogdan Kotnik ni več trener Posojilnice Dob, potem, ko je klub ponovno prevzel pred začetkom sezone.

Zamejski klub je v minuli sezoni prvič nastopal med evropsko smetano, do tega uspeha pa ga je pripeljal prav izkušeni slovenski strateg Bogdan Kotnik. Ta je po tem uspehu mesto prvega trenerja prepustil Leonardu Bariću, pred letošnjo sezono pa se je Kotnik spet odločil za vodenje aktualnega avstrijskega podprvaka, ki je letos dobil posebno povabilo v ligo prvakov.

A idila ni dolgo trajala, Kotniku pa je prekipelo in se je od kluba že poslovil. Kaj je bil torej vzrok? "Zelo mi je žal, da sem moral klub zapustiti. V prvi vrsti zaradi navijačev, sponzorjev in igralcev, s katerimi sem imel zelo dober odnos. Toda v prvi vrsti smo ljudje, šele nato opravljamo svojo funkcijo. Prav ta človeški faktor je na koncu presodil, saj komunikacija med mano in športnim direktorjem Martinom Micheujem ni bila na takšni ravni, kot bi si želel. Žal je prišlo do točke, ko je bilo preveč negativnosti in uvidel sem, da pravo in konstruktivno delo ni več mogoče. Na tak način nisem želel več delati." 

CEV



Kaplja čez rob po mnenju slovenskega strokovnjaka so bile kritike športnega direktorja po tekmi zadnjega kroga nad ekipo Supervolley Enns, ki so jo Dobljani sicer dobili s 3:1. "Zavedati se moramo, da ekipa v letošnji sezoni zaostaja za ekipo Hypo Tirola, naš cilj pa je biti prvaki. Za ta uspeh je potrebno trdo delati in ekipe včasih nimaš v najboljši formi, a kljub temu lahko zmaguješ. Moj načrt je bilo trdo delo in zmagovanje, po tej zmagi pa so sledile kritike. Če nekdo ne razume, kaj pomeni krepitev športne forme čez leto, potem ne morem pomagati in odločil sem se, da je zame preveč negativnosti, da bi ostal." Kotnik je imel sicer dveletno pogodbo s klubom, vendar kakšnih posledic ne pričakuje, je pa zanimivo, da je to že tretji trener v zadnjih nekaj letih, ki je ekipo predčasno zapustil. 

NA KOTNIKOVO MESTO SLABE
V Pliberku pa so že našli zamenjavo zanj, in sicer nikogar drugega kot selektorja slovenske izbrane vrste Luko Slabeta, ki se te dne dni sicer mudi v ZDA. "Nismo imeli veliko časa, vendar mislim, da nam je uspelo na njegovo mesto pripeljati odličnega trenerja. Do konca sezone nam je uspelo pripeljati Luko Slabeta. Ta pozna ne le svojih odbojkarjev, temveč tudi naše, nenazadnje je bil tudi sam igralec tega kluba," je povedal direktor Micheu.