pri belokranjcu Svet24.si

Podnevi jih ne vidijo, ponoči pa se vsi ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Tekmovalci Njena.si

Sprememba v programu in razočaranje za ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

jz
jz
0 09.11.2014 07:43:01

Koliko sta že zbrali Maruša in Vanja?

fb
Maruša Ferk in Vanja Brodnik pridno zbirata denar za trening, potovanja na tekme evropskega in severno-ameriškega pokala ter za vosek za hitrejše smuči.

Pred štirimi dnevi sta se dve slovenski reprezentantki v alpskem smučanju odločili, da preko spletne strani makeachamp.com poskusita zbrati dodaten denar, da bosta lahko nastopali v slovenskem dresu na tekmah svetovnega pokala.

Njuno zbiranje denarja je dvignilo kar precej prahu, predvsem zaradi tega, ker sta obe uvrščeni v A reprezentanco. No, tudi trenutno naše najboljše tekmovalke morajo za treninge nekaj plačati iz svojega žepa. Vsaka mora prispevati po 3000 evrov, poleg tega pa si morata sama plačati stroške na tekmah evropskega pokala in pokala NorAm, če bosta želeli nastopiti. Maruša in Vanja želita nastopiti na tekmah nižjega ranga, da bi si izboljšali točke Fis za boljše startne številke na tekmah svetovnega pokala.

MARUŠA FERK (www.makeachamp.com/marusaferk)

Do danes zjutraj je Ferkovi preko spletne strani doniralo 21 ljudi, ki so prispevali 1245 evrov, kar je 38 odstotkov denarja, ki ga želi zbrati Maruša (3300 evrov). Najbolj radodaren je bil anonimnež, ki je včeraj prispeval 200 evrov, po 150 evrov pa sta Maruši v sklad dodala Gerard Saioni in JJ. Do konca akcije zbiranja denarja na spletni strani je ostalo še 42 dni.

VANJA BRODNIK (www.makeachamp.com/vanjabrodnik)

Vražja Dolenjka Vanja skuša zbrati 3400 evrov, danes zjutraj pa je imela na posebne računu 685 evrov, kar je 20 odstotkov želene vsote. Tudi pri Vanji je bil največji donator JJ, ki je prispeval 150 evrov, dva, ki ne želita biti imenovana in Katja Kresal pa so prispevali po 100 evrov. Do konca Vanjine akcije pa je ostalo še 27 dni.

Upamo, da bo Vanji in Maruši akcija uspela in da ju bomo kmalu videli na tekmah svetovnega pokala ter tudi na svetovnem prvenstvu februarja naslednje leto v Vailu in Beaver Creeku.

Članki iz rubrike