20240418_125151 Svet24.si

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Tekmovalci Njena.si

Sprememba v programu in razočaranje za ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

zf
zf
0 08.11.2014 22:27:54

Slovenke že pokazale zobe

zf
Naša ženska reprezentanca je uspešno začela 9. svetovno prvenstvo v francoskem Maconu. V prvih šestih nastopih je že prvi dan dokazala, da bi utegnila tudi tokrat poseči po visokih mestih.

Za uvod je Denis Vidmar v klasični igri ugnala ugledno Italijanko Paolo Mandola z 9:8. "Igrala sem dokaj dobro, posebej bližala. Ves čas sem imela vajeti v svojih rokah ter zdržala pritisk ob koncu dvoboja, ko je tekmica v poskušale vse, da bi me premagala. Trikrat sem zadela balina, zadnjič za končno zmago," je povedala Ljubljančanka, ki ima lepo priložnost, da končno osvoji svoje prvo odličje na SP.

Štafeta Ana Vorih – Nina Volčina je s 36 točkami napredovala med osmerico, Vorihova z najboljšim izidom kvalifikacij (25) tudi v natančnem zbijanju. Naša dvojica Denis Vidmar – Polona Zule je dobila uvodni dvoboj v skupini s Švicarkama z 10:7, Tadeja Sodec pa v igri v krog s Čilenko z 20:19 ter se hkrati brez velikega naprezanja 26 s točkami zavihtela med najboljši osem v hitrostnem zbijanju.

"Uspešno smo začeli, prepričan sem, da bodo dekleta tudi tako nadaljevala. Seveda je to šele začetek, vendar moram posebej pohvaliti Denis, ki je postala stabilna igralka, kar je dokazala z zmago proti eni od favoritinj," je poudaril selektor Milan Bozovičar.


Sicer pa razmere niso na ravni svetovnega prvenstva. Domačini so po 'francosko' namestili reprezentance v dijaški dom, kjer športnice nimajo ustrezne prehrane in bivanja. V našem in črnogorskem taboru so se že pritožili in se odločili za selitev v enega od hotelov.

Priča smo bili tudi prisrčni in kratki otvoritvi SP, ki se je začela z minuto molka v čast pred dnevi preminulemu podpredsedniku mednarodne zveze Aleksandru Anzurju, ki je bil velik prijatelj tudi slovenskega balinarskega športa. V imenu tekmovalk je prisegla odlična Barbara Barthet, svetovna in evropska prvakinja v hitrostnem zbijanju, Florance Rosat pa v imenu sodnic in sodnikov, med katerimi tokrat ni slovenskega predstavnika.



Članki iz rubrike