pri belokranjcu Svet24.si

Podnevi jih ne vidijo, ponoči pa se vsi ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1689072487-dasgeghwff-24-1689072293032 Necenzurirano

Kaj bivši prvi mož Darsa pravi o sodelovanju z ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Pik je nekoliko bolj boleč od domačega sršena .. Odkrito.si

Invazija azijskih sršenov v Evropi

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
0 08.11.2014 13:21:06

Stoodstotni izkupiček Slovencev

Grega Wernig
Slovenski telovadci so v noči na soboto po srednjeevropskem času uspešno nastopili v kvalifikacijah zadnje tekme svetovnega pokala v sezoni 2014.

V kolumbijskem Medellinu, kamor je na zadnji izziv leta pripotovala le peščica telovadcev svetovnega vrha na čelu s Sašem Bertoncljem, so si Slovenci pritelovadili kar devet finalnih nastopov.

Slovenski reprezentanti, na dolgo pot v Kolumbijo so se poleg Bertonclja odpravili še Žiga Šilc, Alen Dimic, Rok Klavora, Saša Golob in Tjaša Kysselef, so se za nastop v Medellinu večinoma vsi odločili z enim ciljem: da izboljšajo ali zadržijo svoje uvrstitve v skupnem seštevku svetovnega pokala na posameznih orodjih, saj jim eno od prvih treh mest prinaša kategorizacijo svetovnega razreda Olimpijskega komiteja Slovenije.

Poteza slovenskega tabora se je izkazala za dobro premišljeno, saj je v Medellin pripotovala le peščica najboljših telovadcev. Večina je sezono končala po oktobrskem svetovnem prvenstvu v Nanningu, tako da so si Slovenci nekaj napakam navkljub pritelovadili kar devet finalnih nastopov. Prav vsi, ki so tekmovali v kvalifikacijah, bodo na vseh orodjih, na katerih so tekmovali, nastopili tudi v finalih, tako da ima slovenska reprezentanca na zadnji tekmi sezone 100-odstotni izkupiček.

Najboljši slovenski telovadec Bertoncelj, ki je bil pred tekmo v Kolumbiji na skupno tretjem mestu na konju z ročaji, se bo skušal vmešati v boj za skupno zmago, a pred njim je težka naloga, saj je vodilni v svetovnem pokalu na tem orodju Hrvat Robert Seligman tudi najbolje opravil kvalifikacije.


Bertoncelj ima četrto oceno (14,650 točke), a je nastopil z lažjo sestavo s težavnostjo 16,100. A četudi slovenski as v finalu zmaga, njegov največji tekmec in prav tako finalist minulega svetovnega prvenstva Seligman ne sme končati na odru za zmagovalce, tako da so možnosti za skupno zmago Bertonclja bolj teoretične.

Tega se je že pred odhodom zavedal tudi 30-letni Škofjeločan, zato je njegov glavni cilj predvsem dober nastop, drugi razlog, zakaj se je odločil za dolgo pot, pa je finančni. "Svetovni pokali so del finančne stimulacije in zakaj ne bi šel na zadnjo tekmo zaslužiti še kakšnega evra. Še posebej, ker nisem v slabi formi," je bil pred odhodom v Kolumbijo odkrit Bertoncelj.

V finalu bosta med osmerico na parterju nastopila tako Žiga Šilc kot Rok Klavora. Šilc ima s 14,900 četrto oceno kvalifikacij, Klavora, ki bi se rad s petega mesta prebil v "top 3" skupno, pa osmo oceno s 14,400 točke. Alen Dimic bo nastopil v dveh finalih. Na bradlji, kjer ima lepe možnosti, da sezono konča med najboljšo trojico, je imel srečo, saj si je kljub veliki napaki z oceno 13,400 kot sedmi pritelovadil finale, tako da ima še eno priložnost. S peto oceno kvalifikacij (14,000) pa bo nastopil tudi v finalu na drogu.

Dober izkupiček je uspel tudi obema telovadkama Saši Golob in Tjaši Kysselef; obe bosta nastopili v dveh finalih. Golobova, ki nastopa na prvi večji tekmi po operaciji noge in je ta čas vodilna na parterju, je bila v kvalifikacijah na tem orodju tretja (12,975), Kysselefova, ki bo skušala ubraniti skupno tretje mesto na preskoku, pa si je finale zagotovila s sedmo oceno (13,325). Obe sta se uvrstili tudi v finale na gredi; Kysselefova ima z 11,850 sedmo oceno kvalifikacij, Golobova pa z 11,800 osmo.

Finalni nastopi bodo na sporedu danes in v nedeljo po lokalnem času.

Članki iz rubrike