Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
07.08.2014 19:18:34
Deli članek:

Skakalci v Einsidelnu

Nikola Miljković
Peter Prevc

Tekme za poletno veliko nagrado se jutri in v soboto nadaljujejo v Švici, na prizorišču, na katerem je Robert Kranjec pred devetimi leti dosegel prvo slovensko zmago v tem tekmovanju.

Tokrat na zmago lahko precej bolj resno računa prepričljiv zmagovalec letošnje uvodne preizkušnje v Wisli Peter Prevc, ki je po besedah trenerja Gorana Janusa na zadnjih treningih v Kranju ohranil visoko raven skokov. Slednji verjame, da bodo tokrat višjo kot na Poljskem pokazali tudi ostali, ob Prevcu in Kranjcu še Matjaž Pungertar, Nejc Dežman, Jurij Tepeš, Rok Justin in Jernej Damjan, ki je v ekipi zamenjal Tomaža Nagliča. Po rojstvu hčere Niki ima, kot pravi, zdaj še dodatno motivacijo za čim boljše skoke.

Jutri bodo v Einsiedelnu kvalifikacije ob 19. uri, tekma bo v soboto ob 18.30, tudi tokrat pa se bo skakalo po novih pravilih, ki jih preizkušajo za tekme na letalnicah. Tako bo v seštevek spet štel že kvalifikacijski skok, 48 skakalcev pa bodo nato razdelili v štiri skupine s po 12 skakalci, od teh bo v finalno serijo napredovalo najboljših šest.