© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
13.07.2024 17:17:42
Deli članek:

Krejčikova zmagovalka teniškega turnirja v Wimbledonu

Profimedia

Čehinja Barbora Krejčikova je zmagovalka teniškega turnirja za grand slam v Wimbledonu. V finalu je Krejčikova, 31. nosilka, premagala sedmopostavljeno Italijanko Jasmine Paolini s 6:2, 2:6 in 6:4.

Krejčikova je v prvem nizu takoj odvzela servis tekmici, pozneje tudi prevladovala, v peti igri pa z novim "breakom" pobegnila na 4:1, nato na svoj servis potrdila 5:1 in 6:2 po dobre pol ure igre.

Po prvem nizu je zgolj 163 centimetrov visoka 28-letna Italijanka odšla v garderobo za nekaj minut več premora, za razliko od prvega je dobila uvodno igro drugega niza proti vrstnici po letih.

Paolini je imela pobudo tudi v drugi igri z globokimi žogami in jo dobila za vodstvo z 2:0 proti 15 centimetrov višji tekmici, ki niti približno ni bila tako napadalna kot v prvem nizu. Posledično je Paolini to izkoristila ter vrnila z enako mero in zmago v nizu s 6:2.

Po koncu tega niza je v garderobo skočila Čehinja, a na začetku tretjega je uvodno igro - brez izgubljene točke - spet dobila Paolini. Toda nato je tudi Čehinja dobila igro na svoj servis, v sedmi igri pa prišla do novega "breaka", potem ko si je Italijanka privoščila prvo dvojno napako.

Z znova odličnim servisom je hitro prišla na 5:3, v deseti igri pa servirala za naslov. V tej pa je prišla Paolini do dveh priložnosti za odvzem servisa, nekoliko živčna Krejčikova je obe obranila, a sama zapravila dve zaključni žogici, tretjo pa unovčila z dobrim servisom za veliko zmago.

V moškem finalu v nedeljo se bosta pomerila Španec Carlos Alcaraz in Srb Novak Đoković.