blagajna, denar, kraja Svet24.si

V centru Ljubljane sta otroka učila tatinske ...

melone Svet24.si

Dišeča melona za hidracijo telesa in zaščito ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

nogomet slovenija - srbija Ekipa24.si

Dan D za Slovence! V Kölnu obračun z Anglijo za ...

Kaj nam je želela sporočiti? Odkrito.si

Nova teorija zarote! Kate nam želi sporočiti, da...

slovenija navijaci Ekipa24.si

Vroče kalkulacije! Kaj se mora zgoditi, da ...

STA
STA
0 23.05.2024 16:50:48

Brutalen žreb za Nadala, že v prvem krogu ga čaka eden glavnih favoritov

Profimedia
Žreb za drugi grand slam sezone se je poigral z najboljšim igralcem v zgodovini peščenih turnirjev. Štirinajstkratni prvak Roland Garrosa, Španec Rafael Nadal, se bo že v prvem krogu srečal z olimpijskim prvakom in četrtim nosilcem Nemcem Alexandrom Zverevom.

Sedemintridesetletni Nadal, ki je že večkrat napovedal, da bo to verjetno njegov zadnji nastop v Roland Garrosu, ni med postavljenimi igralci, saj je v zadnjem letu po težavah s poškodbami nazadoval na 276. mesto lestvice ATP.

Nadal se je z Zverevom srečal pred dvema letoma v polfinalu odprtega prvenstva Francije. Dvoboj se je končal v drugem nizu, saj si je Nemec poškodoval gleženj, zaradi katerega je izpustil preostanek sezone.

Španec je nato v finalu deklasiral Norvežana Casperja Ruuda in prišel do 14. naslova, kar je hkrati njegova zadnja lovorika na turnirjih ATP. Vse od tedaj je imel Nadal težave s poškodbami. Njegov najboljši izid letos na pesku je uvrstitev v osmino finala turnirja masters v Madridu.

Zverev velja za enega glavnih favoritov za naslov v Parizu, še posebej, ker prvi trije nosilci, Srb Novak Đoković, Italijan Jannik Sinner in Španec Carlos Alcaraz, niso v formi oziroma imajo zdravstvene težave. Zverev je prejšnji teden osvojil masters v Rimu.

Đoković bo OP Francije začel proti domačinu Pierre-Huguesu Herbertu, ki bo na turnirju nastopil s povabilom, Sinner se bo uvodoma srečal z Američanom Christopherjem Eubanksom, Alcaraza pa čaka kvalifikant ali srečni poraženec.



Žreb je poskrbel še za en zanimiv par prvega kroga - pomerila se bosta veterana in nekdanja zmagovalca grand slamov Švicar Stan Wawrinka in Škot Andy Murray.

V ženskem delu turnirja bo prva nosilka Poljakinja Iga Swiatek, ki se poteguje za tretji zaporedni naslov v Parizu oziroma četrtega v zadnjih petih letih, najprej igrala s kvalifikantko, v drugem krogu pa jo verjetno čaka Japonka Naomi Osaka.

Druga nosilka Arina Sabalenka iz Belorusije se bo srečala z Rusinjo Eriko Andrejevo, starejšo sestro bolj znane Mire Andrejeve, tretjepostavljena Američanka Coco Gauff pa bo tekmico dobila v petek, ko bo konec kvalifikacij.

Med njenimi možnimi nasprotnicami je tudi Konjičanka Tamara Zidanšek, ki bo v tretjem krogu kvalifikacij v petek igrala proti Američanki Hailey Baptiste.

Glavni turnir se bo začel v nedeljo, 26. maja, moški finale pa je na sporedu v nedeljo, 9. junija.

Značke: tenis, wta, atp, francija

Članki iz rubrike