toča, uničen pridelek, škoda, Svet24.si

Zadnje neurje s točo bi lahko omilili, a je na ...

906923_138-naplavinepasjirep1 Svet24.si

Naplavine zasule tlakovan prehod čez Pasji rep

17313X0054 Necenzurirano

Šolak ima novo tarčo: po T-2 kupuje še televizijo

luka doncic pf Reporter.si

Dončić, Golob in starleta: popisujemo ozadje ...

televizija navijac Ekipa24.si

Jezni slovenski navijač se je po prejetem zadetku...

Maja Keuc z bendom Odkrito.si

Kakšno presenečenje! Znani so jo podprli, pa ...

Celje Ekipa24.si

Razkrivamo: Naslednja okrepitev Celjanov je tukaj!...

ou
ou
0 23.05.2024 12:39:15

Otroci blesteli na igrišču v Lendavi

V sredo, 8. maja, se je v Lendavi odvijal tretji letošnji dogodek Žogarije. Tokrat je sodelovalo šest ekip, ki so jih sestavljali otroci iz Osnovne šole Turnišče, Odranci, Mursko Središče, Miška Kranjca Velika Polana ter Dvojezična osnovna šola 1 Lendava. Prireditev se je začela ob 9:30 s predstavitvijo sodelujočih šol in fair play protokola, kar je naznanilo začetek razburljivega dne.

Po uvodnem nagovoru podžupana Andreja Matjašca in ravnateljice Judite Vide Törnar je sledilo skupinsko ogrevanje nato pa se je začel boj za točke.

Občudovali smo izjemne veščine učencev v vragolijah Žogarije in nogometu tri na tri, kjer so z obvladovanjem žoge navdušili vse prisotne. Kviz znanja se je spremenil v pravo bitko, v kateri so udeleženci blesteli s svojim raznovrstnim znanjem in natančnostjo. Dekliški nogomet in igra "Z Vami gospod profesor" sta pritegnila posebno pozornost in dvignila vzdušje. Nova igra sezone, Otroški zaklad, kjer učitelji iščejo skriti srebrnik med pisanimi srci, je prav tako pritegnila veliko pozornosti.

Naš junak Kekec je poskrbel za prigrizke z okusnim namazom, medtem ko so plesni nastopi ob zvokih himne Žogarije še dodatno popestrili dogajanje. Ob igrišču so potekale različne aktivnosti: na kolesarskem poligonu so otroci preizkušali svoje spretnosti, v policijskem kotičku pa so se lahko pobližje spoznali z delom policistov. Sodelovali so tudi predstavniki podjetja Elementum, ki so otroke poučili o pomenu varnih naložb za prihodnost. Najmlajši iz okoliških vrtcev so se zabavali v kotičku Mulčki.

Tudi tokrat je bil z nami poštar Pavli s svojim poštnim nabiralnikom, v katerega so otroci dali pisma, ki so jih pripravili v sklopu natečaja Pismo Srca – Kot sonček sveta, nekatera so bila naravnost čudovita.

Dogodek se je končal s podelitvijo nagrad. Ekipa iz Osnovne šole Miška Kranjca Velika Polana je zbrala največ točk in proslavila zmago, največji pokal za fair play pa so za pošteno in spoštljivo obnašanje prejeli učenci DOŠ 1 Lendava.



Rezultati
Fair play: DOŠ 1 Lendava
1. mesto: OŠ Miška Kranjca Velika Polana
2. mesto: OŠ Mursko Središče
3. mesto: DOŠ 1 Lenadava (2. Ekipa)
4. mesto: DOŠ 1 Lenadava (1. Ekipa)
5. mesto: OŠ Odranci
6. mesto: OŠ Turnišče

Značke: šport, žogarija, mladi

Članki iz rubrike