elektrika x Svet24.si

Slovenija z najdražjo elektriko v Evropi?

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

zala tomašič Necenzurirano

Kaj so vam mediji zamolčali o Zali Tomašič

logar irgl pl Reporter.si

Mora Janša Logarja dobesedno vreči iz SDS, da bo...

slovenija bolgarija Ekipa24.si

Konec čakanja! Slovenija bo danes po 24 letih ...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

slovenija 3 Ekipa24.si

V stilu! Slovenski nogometaši so navdušili s ...

STA
STA
0 23.05.2024 16:16:01

Bravo! Dvajsetletnik je zamenjal kapetana Urnauta in - zablestel!

Profimedia
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na turnirju lige narodov v Antalyi vknjižila drugo zmago. Po Nizozemski je premagala olimpijske prvake, Francoze, in to lažje, kot je marsikdo pričakoval, izid je bil 3:1 (18, 22, -23, 21).

Poleg rezultata - ta samo še povečuje možnost, da si skozi ligo zagotovijo nastop na olimpijskih igrah, je spodbudno tudi dejstvo, da se je na tekmi izkazal mladi Rok Bračko, ki je v ekipi zamenjal kapetana Tineta Urnauta. Bil je med boljšimi posamezniki, kar nakazuje, da imajo Slovenci tudi svetlo prihodnost. "Igrali smo proti Franciji, eni najboljših ekip na svetu. Položaj pred tekmo je bila tak, da smo imeli nekaj težav s poškodbami, zato smo bili primorani, da sem prišel na igrišče. Ekipa mi je maksimalno pomagala in zares je bilo zelo lepo igrati. Neizmerno sem užival. Resda sem imel na začetku malo treme, a so mi soigralci ravno pri tem zelo pomagali. Mislim, da smo si zaslužili to zelo pomembno zmago, tudi glede točk in lestvice in mislim, da je za nami zelo dobra tekma," je po tekmi dejal Bračko.

Mladega soigralca je pohvalil tudi Klemen Čebulj: "Danes je bila tekma zelo pomembna, ne samo zaradi svetovne lestvice, ki je naš prvi cilj, ampak tudi zato, ker smo po včerajšnji težki in zelo dolgi tekmi, ki nas je utrudila, stopili na igrišče s pravo miselnostjo ter zaigrali res super odbojko od prve do zadnje točke. Tekma je bila res fantastična, mislim, da smo na igrišču stali kot prava ekipa. Glede na to, da je bil Rok Bračko danes prvič z nami na igrišču v taki vlogi, smo mu vsi stali ob strani in ga spodbujali. Fantastično je reagiral na tako pomembni tekmo in samo veseli smo, da lahko računamo tudi nanj in da nam bo lahko pomagal tudi na tekmah, ki še prihajajo."

Značke: odbojka, liga narodov

Članki iz rubrike