asdhgag Svet24.si

Arso: Pred nami mini vročinski val, nato prihaja ...

kristali Svet24.si

4 čudežne lastnosti kristalov

1689255087-fgetyuwws-27-1689254999369 Necenzurirano

Pod Janšo je bil urednik na RTV, zdaj bi šel na ...

kucan krsinar Reporter.si

Kučan v novem Reporter Magazinu: Čeferina bi si ...

slovenija 2 Ekipa24.si

Sijajno! Prizor zažgal splet, reakcija Slovencev ...

kmetija prijava Njena.si

Po koncu šova Kmetija posestvo ne bo mirovalo

slovenija euro 2024 veselje Ekipa24.si

Zdaj je jasno, s kom in kdaj bodo Slovenci napadli...

STA
STA
0 23.05.2024 13:23:33

Vaterpolisti Triglava do 19. naslova

alesfevzer.com
Vaterpolisti kranjskega Triglava so v sredo v drugi tekmi finala državnega prvenstva v Mariboru premagali domači Branik s 13:11 (3:2, 3:4, 3:6, 2:1). Po zmagi z 18:8 na prvi tekmi v domačem bazenu so Kranjčani tretjič zaporedoma, skupno pa že 19. osvojili naslov.

* Bazen Pristan, sodnika: Kavčič, Vehovec.
* Branik Maribor: Jukić; Bauman; Pajnik, Šantak 1, Seljak, Globovnik, Kačič 3, Pevec 2, Hadžić, Herzog, Popović, Rajšp 2, Miletić 3. Trener: Tomislav Gradski
* AVK Triglav: Beton, Udovč; Popović 2, Rajlić, Rahne 2, Cvijanović Tepina, Gostić, Štromajer, Paunovič 2, Vončina, Justin, Troppan 6, Cerar 1.

Mariborčani, za katere je bil to po desetih letih prvi finale, so sicer priznali, da so Kranjčani favoriti, a se nikakor niso predali vnaprej. To so v domačem pristanu potrdili.

Mladi Tim Kačič je že v prvem domačem napadu premagal Jureta Betona, toda po golih Aljaža Troppana, Aleksandra Cerarja in Benjamina Popovića so gostje



povedli s 3:1. Pred koncem uvodne četrtine je svojo ekipo na gol zaostanka t drugim golom na tekmi približal Kačič. Čeprav so v začetku druge četrtine gostje z drugim golom Troppana spet prišli do dveh golov prednosti (4:2), so Mariborčani izid izenačili na 4:4. Za domačo ekipo sta bila uspešna Matej Rajšp in Nikola Miletić. Pred menjavo strani so Kranjčani še enkrat povedli, uspešen je bil Matic Rahne, a je Miletić izid še enkrat izenačil. Tako kot tudi dve sekundi pred koncem prvega polčasa, pred tem pa je Troppan izkoristil prednost igralca več.

Do prve večje prednosti so Kranjčani prišli v tretji četrtini, ko se je v gostujoči ekipi s tremi goli izkazal sicer najboljši strelec tekme, Troppan. Prav po njegovem golu so sredi četrtine prišli do treh golov prednosti (10:7), takšna pa je bila razlika tudi pred zadnjim odmorom. V zadnji četrtini so se Mariborčani z golom Rajšpa Kranjčanom približali na dva gola zaostanka, toda dobre tri minute pred koncem tekme je v polno zadel Aleksander Paunovič, prednosti treh golov pa varovanci Krištofa Štromajerja niso več izpustili iz rok.

Kranjčani so letos slavili tudi v pokalu in mednarodni vaterpolski ligi, v evropskem pokalu challenger pa se se prebili vse do finala.

Tretje mesto je osvojila Ljubljana Slovan, ki je bila s 25:5 in 15:8 boljša od Grafist Kopra.

Značke: vaterpolo, dp

Članki iz rubrike