oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

(ts)
(ts)
0 26.10.2022 11:40:39

Na regijskih satelitskih turnirjih sodelovalo več kot 370 otrok

Udeleženci satelitskega turnirja v Kopru
ts
Na osmih lokacijah v sedmih slovenskih regijah so bili že tretji regijski satelitski turnirji. Prvi so bili organizirani januarja, drugi maja, tretji pa zdaj ob prehodu iz poletne v zimsko sezono.

Turnirji so bili v TK Portovald, TK Stražišče, ŠTD Bohinj, TK Z Sport, TK Luka Koper, TK Maribor Branik, TK AS Litija, TA Cokan. Na Tenisu Slovenija s takšnimi turnirji želijo tenis približati tudi tistim, ki se šele spogledujejo s tekmovanji. Gre za nekakšen most med treningi in nacionalnimi turnirji. Sateliti so projekt, s katerim želi Tenis Slovenija, skupaj z organizatorji in drugimi klubi, otroke še dodatno navdušiti nad tenisom. So odličen izziv, ki mlade igralce skozi zanimiv, zabaven in prijazen način v lokalnem okolju uvede v tekmovanja. Pomembno je, da igralci in igralke igrajo s kakovostno primerljivimi tekmeci, saj v ospredju ni samo rezultat, ampak tudi zabava. Cilj turnirjev je otrokom popestriti teniško vadbo. Deklic in dečkov se ne ločuje po spolu. Ti prvi tekmovalni koraki morajo biti sproščeni, na prvem mestu pa sta družabnost in fair play. In prvi rezultati so že tu. Če je bilo januarja prijavljenih 244 igralcev in igralk, maja 300, je tokrat sodelovalo kar 370 otrok. Največ jih je bilo v Ljubljani, kjer se je zabavalo kar 132 igralcev in igralk. Mnogi od tistih, ki so nastopili na prvem ali drugem turnirju, pa so se zdaj že tako opogumili, da so storili korak naprej in že nastopajo na nacionalnih turnirjih.

"Organizacijo regijskih satelitskih turnirjev smo na Tenisu Slovenija ponovno začeli v tem letu in v soboto je potekal že tretji. Ponovno ga je obiskalo rekordno število otrok, kar pomeni, da je med otroci prisotna želja po tekmovanju. Organizacijo turnirjev bomo nadaljevali tudi v zimski sezoni, želimo pa si, da bodo ti tekmovalci v prihodnje sodelovali tudi na turnirjih nacionalne ravni," je dejala Iva Sodnik, vodja nacionalnih turnirjev in lig, ITF jr, WTT, WTN.

Zadovoljstva ne skrivajo niti otroci niti starši. Maj iz Ljubljane se je prvič udeležil turnirja: "Tenis mi je zelo všeč. Treniram ga dvakrat na teden. Danes sem prvič prišel na turnir. Najprej me je bilo malo strah, nato pa sem užival." Eden od staršev je dejal: "Všeč mi je ideja o takšnih turnirjih. Nimam želje, da bi moja hči nekoč igrala profesionalno, pomembno pa je, da se ukvarja s športom. Zdaj smo bili že drugič na takšnem turnirju in tudi tokrat je zelo uživala. Šport je pomemben del razvoja naših otrok, tako da podpiram takšne ideje, ko ni v ospredju samo tekmovalnost, ampak tudi druženje." 

Članki iz rubrike