Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

(sm)
(sm)
0 26.10.2022 10:48:03

Slovenci ne skrivajo velikih ambicij

Slovenska ekipa, ki nastopa na SP v Montbrisonu in Mersinu.
BZS
Slovenski reprezentanci do 18 in 23 let sta odpotovali v francoski Montbrison, ki bo od danes do sobote zvečer gostil svetovno prvenstvo. Članska svetovna "krema" se bo od prihodnjega torka dalje borila za svetovne kolajne v turškem Mersinu. Slovenska reprezentanca pa se je z mednarodnega turnirja Denis Ravera v Monaku vrnila z dvema zlatima in štirimi bronastimi kolajnami.

V prihodnjih desetih dneh bodo slovenski ljubitelji balinanja gotovo na trnih, saj bo od 31. oktobra do 5. novembra na sporedu moško člansko svetovno prvenstvo v turškem Mersinu, že danes pa boje za kolajne na svetovnem prvenstvu v francoskem Montbrisonu začenjajo mlajši člani in mladinci.

Janžič izbral šesterico

Selektor moške članske reprezentance Davor Janžič je imel pri izbiri potnikov za Turčijo zahtevno nalogo, na koncu pa se je odločil za mešanico mladosti in izkušenj. V konkurenci 34 držav bo v boj za kolajne poslal Jureta Kozjeka v igri posamezno, Erika Čeha v igri v krog, dvojico Jure Kozjek-Dejan Tonejc, Marka Švaro v natančnem zbijanju, Anžeta Petriča v hitrostnem zbijanju ter štafeto Anže Petrič-Gašper Povh. "Pred nami je vrhunec sezone. Pričakovanja so velika, saj smo opravili dobre priprave. Želimo si vsaj po eno zlato in srebrno ter dve do tri bronaste kolajne," je pred potjo v Turčijo optimističen selektor Janžič.

Naslov svetovnega prvaka v igri posamezno bo branil Kozjek, ki se zaveda, da ga čaka zahtevna naloga: "Verjamem, da lahko ponovno posežem po najvišjih mestih. Leta 2019 v Mersinu nisem blestel, tako da sem še dodatno motiviran. Konkurenca je iz leta v leto bolj zgoščena, tako da me čaka težko delo."

Svetovno prvenstvo, člani, Mersin (Turčija) – od 31. 10. do 6. 11.
Selektor: Davor Janžič
Pomočnik selektorja: Bojan Berčič
Igralci: Jure Kozjek, Dejan Tonejc, Anže Petrič, Marko Švara, Erik Čeh, Gašper Povh
Discipline: posamezno, dvojica, krog, hitrostno zbijanje, natančno zbijanje, štafetno zbijanje

Kosar in Šircelj z močnimi aduti

V francoskem Montbrisonu bodo danes boje začeli najboljši mlajši člani in mladinci iz 20 držav. Že tradicionalno se z bogato zbirko kolajn s svetovnih prvenstev za mlade vrača Slovenija, ki bo imela tudi tokrat številne adute za kolajne. Selektor izbrane vrste do 23 let Anton Kosar se je odločil za Erika Čeha, Gašperja Povha in Žana Sodca, ki so vsi po vrsti že osvajali kolajne na največjih tekmovanjih. "Tako kot vsako leto tudi letos merimo na kolajne v vseh disciplinah. Verjamem, da je pripravljenost na visoki ravni. Že vrsto leto smo skupaj in verjamem v fante, ki bodo dali vse od sebe," pravi selektor Kosar.

Svetovno prvenstvo, mlajši člani, Montbrison (Francija) – od 26. 10. do 30. 10.
Selektor: Anton Kosar
Pomočnik selektorja: Igor Istenič
Igralci: Žan Sodec, Erik Čeh, Gašper Povh
Discipline: krog, dvojica, hitrostno zbijanje, natančno zbijanje, štafetno zbijanje

V vlogi selektorja mladinske reprezentance bo na svetovnem prvenstvu debitiral David Šircelj, ki ima v svoji zasedbi dvakratnega mladinskega svetovnega prvaka Jako Štremfla ter novince Nejca Čimžarja Žurana, Anžeta Moličnika in Urbana Hitija. "Jaka je že prekaljen tekmovalec v tej kategoriji, tako da bo naš prvi adut. Za ostalo trojico bo svetovno prvenstvo priložnost za nabiranje izkušenj, vsekakor pa so vsi v svojih disciplinah ob dobrih igrah lahko konkurenčni najboljšim," meni Šircelj.

Svetovno prvenstvo, mladinci, Montbrison (Francija) – od 26. 10. do 30. 10.
Selektor: David Šircelj
Pomočnik selektorja: Erik Hrvatin
Maserka: Denise Vidmar
Igralci: Jaka Štremfel, Nejc Čimžar Žuran, Urban Hiti, Anže Moličnik
Discipline: posamezno, dvojica, hitrostno zbijanje, natančno zbijanje, štafetno zbijanje

Neposredne prenose iz Turčije in Francije boste lahko spremljali na spletni in Facebook strani ter YouTubu kanalu Balinarske zveze Slovenije.

V Monaku Sloveniji dve zlati in štiri bronaste kolajne

Mednarodni turnir Denis Ravera

Ženske: Ana Pevec in Nina Volčina sta v štafetnem zbijanju osvojili prvo mesto, Ana Pevec je osvojila prvo mesto v natančnem zbijanju, v igri dvojic pa sta Slovenki zasedli tretje mesto.

U-23: Luka Blaževič in Jan Guštin sta v štafetnem zbijanju zasedla peto mesto, v igri dvojic sta v četrtfinalu izgubila proti Franciji, Jan Guštin pa je v natančnem zbijanju ostal brez finalnih bojev.

U-18: Alen Kariž in Justin Vrabec sta v štafetnem zbijanju zasedla peto mesto, v igri dvojic sta tekmovanje zaključila v skupinskem delu, Alen Kariž pa je nastop v natančnem zbijanju zaključil v kvalifikacijah.

U-15: Tomaž Bogataj in Žiga Moličnik sta v štafetnem zbijanju in igri dvojic zasedla tretje mesto, Žiga Moličnik pa je v natančnem zbijanju osvojil tretje mesto. 

Članki iz rubrike