20240418_125151 Svet24.si

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1689072487-dasgeghwff-24-1689072293032 Necenzurirano

Kaj bivši prvi mož Darsa pravi o sodelovanju z ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Prepričan, da je kopija očeta Odkrito.si

Trdi, da je nezakonski sin Kralja Karla III. in ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

(ts)
(ts)
0 26.10.2022 11:23:55

Ko vstopajo v svet pravega tenisa

Priprave U-11 Kranj
ts
Prejšnji konec tedna so mladi igralci in igralke opravili skupne priprave v Kranju (U-11) in Mariboru (U-13). Priprav se je udeležilo 32 deklic in dečkov.

Tenis Slovenija s takšnimi akcijami sledi ciljem, o katerih je pred kratkim govoril tudi predsednik Strokovnega sveta Marko Por. "Poskušamo uvesti redne tedenske priprave. Govorim o tem, da bi bil en dan v tednu namenjen reprezentančnim pripravam v določenem mestu. To imamo že organizirano v članski kategoriji, zdaj pa to poskušamo uvesti tudi v mladinskih kategorijah," je dejal Por.

V Kranju so se pripravljali dečki in deklice do 11 let. Prvi dan so bili aktivni dečki. Na pripravah so bili pod vodstvom Marka Pora in Davida Lenarja prisotni Mark Pavčič, Mark Škundrič, Jaka Brolih, Val Mežan, Luka Požonec, Mark Lalič, Val Hriberšek in Ian Šuljič. Manjkala sta Aleksej Mulej in Erik Meolič. "Najprej smo na pripravah opravili specifično ogrevanje z raznimi igricami za koordinacijo in hitrost. Na dopoldanskem treningu smo največ pozornosti posvečali prilagajanju igre na trdi hitri podlagi. Posledično smo veliko pozornosti namenili tudi igri pri mreži. V popoldanskem treningu pa smo vadili igro posameznikov in igro dvojic," je o zanimivem dnevu dejal Marko Por.

Trinajstletniki in njihove vrstnice so imeli treninge v ŽTK Maribor. Trenerja sta bila Tomaž Berendijaš in Aleš Germič. Pri dečkih je manjkal Svit Suljič, prisotni pa so bili Patrik Semenič, Aljaž Štor, Lan Konečnik, Nejc Šuštaršič Kalin, Maks Pučko, Nal Zorko, Martin Kolarič, Liam Lalič. Pri deklicah so bile dan pozneje na treningih Zoja Peternel, Verica Janeva, Jerca Fleischman, Nika Štor, Karolina Semenič, Hana Stražar, Sara Kovačevič. Zaradi poškodbe je manjkala Pika Lamovšek. Trenerja sta bila Aleš Germič in Daniel Šantl.

"Najprej smo opravili splošno ogrevanje v obliki teka, gimnastičnih vaj in atletske abecede, nato pa še specifično ogrevanje z vajami za koordinacijo (lestvica) in aktivacijo. Na dopoldanskem treningu smo se posvetili treningu zanesljivosti z osnovne črte, igre pri mreži v povezavi s prehodom na mrežo in igri na točke brez servisa. Na popoldanskem treningu so se pomerili v medsebojnih srečanjih. Poudarek popoldanskega treninga je bila taktična igra na 'tepih' granulat podlagi v tekmah posamezno," je dejal Por in nato spregovoril še o namenu priprav: "Namen je bil združevanje najboljših slovenskih igralcev v kategoriji do 13 let kot medsebojno tekmovalno primerjanje v tekmovalno prostem vikendu in priprava za prihajajoče reprezentančne nastope. Namen priprav je bil dosežen. Pohvalil bi vse prisotne na pripravah za prizadevnost in borbenost." 

Članki iz rubrike